BVC’73 HS 1 – WSV HS 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 28 februari

Heren 1 wint overtuigend.

31-01-15

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen het mannelijke vlaggenschip van WSV uit Warnsveld. Deze wedstrijd zat Robert helaas ziek thuis, verder hadden we een fitte selectie. Wij bivakkeren al tijden bovenin de derde divisie, terwijl de heren uit Warnsveld nog vol aan de bak moeten om degradatie af te wenden. Het verschil op de ranglijst is dus groot, maar het is altijd weer de vraag of dit in een rechtstreeks duel ook tot uiting komt. Voor het eerst dit seizoen hadden een journalist en een fotograaf van de Stentor de weg naar ’t Onderschoer gevonden. Met goed gevulde tribunes konden zij ook eens het heerlijke sfeertje in de Barchemse sporthal meemaken.

De eerste set begonnen we direct scherp en vol overtuiging. In de eerste helft van het seizoen konden we de wedstrijd in Warnsveld maar nipt met 3-2 in ons voordeel beslissen en dat wilden we niet nog een keer laten gebeuren. Er werden weinig fouten gemaakt en aan het net kon het spel goed verdeeld worden. Hierdoor werden de ballen regelmatig snoeihard binnen getimmerd. De set eindigde dan ook ruim, met 25-15, in ons voordeel.

In set twee wilde werkelijk alles lukken. We maakten nog steeds weinig fouten en de aanvalsmachine draaide op volle toeren, maar daarnaast viel deze set ook de blokkering op. Op een gegeven moment volgde er bijvoorbeeld een reeks van een stuk of zeven blokkeringen op rij. De mannen van WSV kwamen er even niet meer doorheen. Deze set wonnen we nog ruimer, met 25-10.

In de derde set werden er een aantalde wisselingen doorgevoerd, aan de kant van WSV kwam er wat meer ervaring in de ploeg. Ons spelletje liep nog steeds prima, maar deze set wonnen we niet meer zo ruim als de eerste twee. De winst kwam zeker niet in gevaar en met 25-18 stond het 3-0. Nu was het zaak om de volle buit te pakken.

In de laatste set slopen er wat meer fouten in ons spel. We konden niet echt afstand nemen, waardoor deze set wat spannender was. Toch hadden we geen moment het gevoel dat we een punt weg zouden geven. Aan het einde van de set waren we op tijd weer bij de les om de set met 25-21 de winnen. Door deze 4-0 overwinning staan we weer op de tweede plaats!

Zoals gezegd waren er mensen van de Stentor aanwezig om een uitgebreid verslag van de wedstrijd te schrijven. Op maandagochtend sloeg ik dan ook eerst de krant maar eens open om te zien wat ze ervan gemaakt hadden. Er was echter geen verslag van de wedstrijd te vinden. Op de voorpagina stond in rode letters: “Storing aan de persen”. Door deze storing was het verslag niet in de krant verschenen. Zijn ze eindelijk een keer aanwezig bij de wedstrijd, krijg je dit.. Via een omweg hebben we het artikel uiteindelijk toch gevonden. Het had de mooie titel “Kanon van BVC buldert”. Hierin was er vooral aandacht voor Ties, alias ‘het kanon’. Dat hij op dreef was, daar was zeker niets aan overdreven. Toch denk ik dat we ook vooral tevreden mogen zijn over de gehele teamprestatie. Deze wedstrijd hadden we geen zwakke punten.

Komende week spelen we maar lieftst twee doordeweekse wedstrijden. Op donderdagavond reizen we naar Almelo voor de kwartfinale in het bekertoernooi. De avond erna spelen we alweer de volgende competitiewedstrijd in Hengelo (Overijssel) tegen koploper Webton Hengelo heren 3.

http://www.destentor.nl/sport/bvc-73-gunt-wsv-geen-set-1.4787727

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *