BVC’73 H1 – Favorita H1 – Wedstrijdverslag zaterdag 31 januari 2015

Heren 1 verliest opnieuw vijfsetter

31-01-15

Na de tegenvallende wedstrijd van vorig weekend wilden we ons zaterdag thuis tegen Favorita herstellen. In de eerste helft van het seizoen stapten we in Dinxperlo tegen dit team met een 3-1 overwinning van het veld. Favorita heeft echter een team dat zeker niet onderschat mag worden. Houd je ze onder druk dan krijgen ze het al snel moeilijk, maar geef je ze een vinger dan pakken ze je hele hand. Dat bleek ook afgelopen zaterdag, wij speelden te wisselvallig om ze elke set genoeg onder druk te kunnen zetten. Qua wedstrijdverloop was de wedstrijd bijna een kopie van die van vorige week, al lieten we in vlagen wel weer een wat hoger niveau zien.

De eerste set startten we redelijk sterk. Met onze service konden we Favorita onder druk zetten en de pass werd behoorlijk goed gebracht. Blokkerend hadden we het moeilijk, maar de aanval kon goed in stelling gebracht worden. Helemaal stabiel was ons spel niet, maar we konden gedurende de hele set een voorsprong vasthouden. Uiteindelijk wonnen we ruim, met 25-18.

Gedurende de tweede set slopen er meer fouten in ons spel. Het eerste deel van de set ging het nog gelijk op, maar richting het einde van de set verloren we de grip op de wedstrijd. De mannen van Favorita voelden dat ze kansen hadden en ze grepen de tweede set met 21-25. Zoals gezegd, als je ze niet voldoende onder druk kunt zetten dan is het een makkelijk scorende ploeg. Nahet verlies van de tweede set volgde er een dramatische derde set. Eigenlijk gebeurde er precies hetzelfde als vorig weekend en ook ditmaal werden er een aantal wisselingen in het team aangebracht om het spel weer op de rails te krijgen. In deze set leverde dit nog geen resultaat op, we verloren met 11-25.

In de vierde set begonnen we vervolgens wel weer sterk. Het benadrukt nog maar eens de wisselvalligheid die er momenteel in ons spel zit. We namen een ruime voorsprong en zoals wij er in set drie niet aan te pas kwamen, zo gold dat in deze set voor Favorita. Deze set ging met 25-09 naar ons en opnieuw moest een vijfde set de beslissing gaan geven. Het is inmiddels alweer vijfsetter nummer zeven van ons dit seizoen.

In tegenstelling tot vorig weekend leek het er deze keer wel op dat we de vijfde set gingen winnen. Bij een stand van 13-11 of 13-12 (ik weet het niet meer precies) in ons voordeel, lieten we het echter alsnog lopen. We verloren deze set met 13-15 en de wedstrijd dus met 2-3. Door het verlies is Hevo ons voorbij gegaan en is Time Out’75 op gelijke hoogte met ons gekomen. Beide teams hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

De komende twee weekenden zijn we vrij en onze volgende competitiewedstrijd spelen we op zaterdag 21 februari in Rijssen tegen Rivo heren 2. We hebben dus ruim de tijd om goed te trainen en weer vol goede moed tegen Rivo te starten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *