Time Out’75 – BVC’73 H1 – Zaterdag 24 januari 2015

Heren 1 onderuit in Diepenheim

Afgelopen zaterdag speelden we in Diepenheim tegen Time Out’75 heren 1. Even leek het erop dat de wedstrijd niet door zou gaan, aangezien Time Out op vrijdagavond aangaf dat ze moeite hadden om een team bij elkaar te krijgen. Ze hadden te maken met blessures en zieken. Wij wilden echter wel graag spelen en op zaterdag bleek ook wel dat dit makkelijk kon. Time Out had een degelijk team staan.

Van de ene wedstrijd is het gemakkelijker om een verslag te schrijven dan de ander. Helaas was de wedstrijd van zaterdag zo’n ‘ander’. Ik zal dit verslag dan ook kort houden.

De eerste set ging gelijk op, het spel was niet spectaculair maar we wisten wel te winnen. De eindstand was 26-24. Het leek erop dat de tegenstander hierdoor een tik had gekregen, want in set twee konden we een voorsprong pakken en leken we op weg te zijn naar een 2-0 stand in sets. Toen we bij een stand van 24-21 op setpoint kwamen ging het echter alsnog mis. Het mag bij zo’n stand natuurlijk niet gebeuren, maar de set ging met 26-28 naar Time Out. In plaats van een 2-0 voorsprong te nemen, hadden we de tegenstander weer helemaal in de wedstrijd geholpen. Ditmaal waren wij het die een klap hadden gekregen. In set 3 was ons niveau zwaar onder de maat en we verloren erg ruim, 11-25.

Het enige dat we nu nog konden doen was een vijfde set uit het vuur slepen om de wedstrijd alsnog te winnen. Na de oorwassing van de set ervoor herstelden we ons knap. Ons spelletje begon weer ergens op te lijken en we wonnen dan ook met 25-16. De wedstrijd winnen was echter teveel gevraagd. Na een serviceserie van Time Out stonden we in de vijfde set direct met 6-0 achter. Dit konden we niet meer goedmaken en we verloren met 11-15. Gebeurde er verder nog wat deze wedstrijd? Jazeker, gemekker van de kant van Time Out kwam ze op twee gele kaarten te staan.

Het verlies van deze wedstrijd heeft er niet voor gezorgd dat we gezakt zijn op de ranglijst. We staan nog steeds tweede, maar de achterstand op de nummer 1 is groot. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Favorita heren 1 uit Dinxperlo. Komt dat zien! Komt dat zien! Daarna zijn we weer twee weekenden vrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *