Volga H2 – BVC’73 H1 (Bekerwedstrijd) en BVC’73 H1 – Webton Hengelo H2

Heren 1 start 2015 goed

Na een aantal weken geen wedstrijd gespeeld te hebben stonden er afgelopen week twee wedstrijden op het programma. Rond kerst en oud & nieuw hebben we onze voetbalkwaliteiten wat bijgeschaafd, maar de weken erna werd er weer serieus getraind voor de tweede seizoenshelft. Allereerst speelden we op woensdagavond in Gaanderen een bekerwedstijd tegen Volga heren 2. Dit team komt uit in de promotieklasse. Vervolgens kwam zaterdag Webton Hengelo heren 2 op bezoek voor onze eerste competitiewedstrijd van 2015. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten!

De bekerwedstrijd in Gaanderen speelden we tegen een team dat een niveau lager speelt. Belangrijkste gevaar bij deze wedstrijd was dan ook onderschatting, in het bekertoernooi kunnen de gekste dingen gebeuren. Gelukkig begonnen we de eerste set direct scherp en gaven we Volga geen kans. Deze set ging met ruime cijfers, 25-13, naar ons.

Door de eenvoudige winst van de eerste set leek het erop dat de concentratie toch wat was weggezakt. Volga nam in de tweede set direct een ruime voorsprong van zeven punten. In de loop van de set leken we ons te herpakken, maar aan het einde gaven we het toch weer weg. Deze set verloren we met 21-25.

Na wat wisselingen in het team begonnen we fris aan set drie, waarbij we Volga opnieuw geen kans gaven. In de loop van de vierde set slopen er meer fouten in ons spel, maar ook in deze set kwam de winst niet meer in gevaar. Set drie en vier gingen met 25-15 en 25-21 naar ons. Door de 3-1 winst zijn we inmiddels doorgedrongen tot de kwartfinales!

Op zaterdag volgde thuis de wedstrijd tegen Webton Hengelo H2. In de strijd om plek twee in de competitie, de koploper staat momenteel nog te ver weg, moest er minimaal gewonnen worden. Het team uit Hengelo, voor aanvang van de wedstrijd de nummer 10 op de ranglijst, leek hiervoor op papier de ideale tegenstander, maar het moet dan nog wel “effe” gebeuren. De tribunes leken iets minder gevuld dan voorgaande wedstrijden, maar de sfeer was er niet minder om.

We speelden een nette wedstrijd, waarbij de winst geen enkele set echt in gevaar kwam. In de eerste seizoenshelft hadden we Webton Hengelo H2 nog een puntje gegund, ditmaal was hier geen sprake van. Onze hele selectie kon deze wedstrijd voldoende speelminuten maken en vooral onze trefzekerheid aan het einde van de sets was positief. Tot ongeveer 18 punten kon de tegenstander vaak redelijk aanhaken, maar daarna maakten we het snel af. We wonnen met 4-0 met de setstanden: 25-20, 25-12, 25-18 en 25-18.

Door de 4-0 winst hebben we de tweede plaats weer in handen. Onze voorsprong op de nummers drie en vier bedraagt slechts één puntje, maar wij hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag spelen we uit tegen Time Out ’75 uit Diepenheim. Dit team staat momenteel vijfde met drie punten minder en een wedstrijd meer dan wij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *