BVC’73 – Ecare Apollo 8 H2 – Zaterdag 20 december

Heren 1 sluit 2014 winnend af

Afgelopen zaterdag speelden we de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Ecare Apollo 8 heren 2 uit Borne. Voor aanvang van de wedstrijd werd JC1 gehuldigd vanwege hun behaalde kampioenschap. Top gedaan JC1, nogmaals gefeliciteerd!! De sfeer in de zaal was weer geweldig, op het balkon zorgden Arjen en Mark als Kerstmannen voor een extra kerstsfeer. Na afloop stond de sinterkerstborrel op het programma en de stemming zat er dus al goed in!

We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden in de eerste set continu een voorsprong. Serverend werd de opdracht uitgevoerd en ook de pass was behoorlijk goed waardoor de aanval in stelling gebracht kon worden. Deze set ging zonder problemen met 25-20 naar ons.

In de tweede set gingen we door met waar we in de eerste set mee geëindigd waren. We namen zelfs een nog ruimere voorsprong, maar hadden richting het einde van de set moeite om het af te maken. Daardoor kon Apollo het verschil in punten wat terugbrengen, maar de marge was uiteindelijk ruim voldoende om de set eenvoudig te winnen. Set twee wonnen we met 25-21.

In set drie en vier ging het vervolgens mis. In de loop van de derde set kregen we de pass niet meer onder controle en ook aanvallend kwamen we er niet meer door. Zelf kregen we Apollo niet meer onder druk, waardoor zij weinig moeite hadden om te scoren. Deze set ging met ruime cijfers, 15-25, naar Apollo. In de loop van de vierde set konden we ons iets herstellen, maar het was lang niet voldoende om de set te winnen. Ook deze ging naar Apollo, ditmaal met 21-25. Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen.

In de vijfde set leek het er aanvankelijk op dat we de wedstrijd gingen verliezen. We keken al snel tegen een achterstand aan, maar op vechtlust en met steun van het publiek gingen we alsnog met de winst aan de haal. Deze set ging met 15-12 naar ons. Bij een 3-2 winst blijft, zeker na een voorsprong van 2-0, het gevoel hangen dat er meer in had gezeten. Erg lang zijn we hier echter niet bij stil blijven staan. Er zijn weer drie punten binnengehaald en het bleef bij de sinterkerstborrel nog lang gezellig!

Halverwege het seizoen is het tijd om de balans op te maken. Allereerst is de sfeer, zoals al vaak genoemd, bij elke thuiswedstrijd weer geweldig. Je zou er bijna aan gaan wennen, maar elke uitwedstrijd bewijst weer dat de sfeer in onze sporthal uniek is. In de derde divisie zijn we het nog nergens tegengekomen en ook op hoger niveau zal menig team hier jaloers op zijn. Met muziek, trommels en het creëren van ruimte in de zaal voor het publiek neemt de Balkonside hierbij de leiding. Onder leiding van de Balkonside heeft het publiek met hun steun al veel punten voor ons binnengesleept. Iedereen bedankt hiervoor en we hopen jullie bij de hervatting van de competitie natuurlijk allemaal weer terug te zien!

Kijken we naar de ranglijst, dan staan we momenteel op de derde plaats. Een plek waar we halverwege de competitie trots op mogen zijn. Van de elf competitiewedstrijden hebben we er slechts twee verloren. We wonnen van de huidige koploper, maar omdat we maar één wedstrijd met 4-0 wonnen en de rest met 3-1 of 3-2 is onze achterstand inmiddels wel 9 punten. De laatste wedstrijden verliepen wat moeizamer, maar we weten wat er beter moet en werken hier hard aan. Daarnaast zullen tegenstanders ons nu anders benaderen dan aan het begin van de competitie. We zijn niet meer het team dat maar net promotie naar de derde divisie kon afdwingen, maar één van de te kloppen teams die bovenin meedraait. De komende weken trainen we door om de competitie in januari een mooi vervolg te geven. Ook zijn we nog in het bekertoernooi actief. Na twee gewonnen wedstrijden zitten we inmiddels in de derde ronde. Op woensdag 14 januari spelen we om 20:30 uur in Gaanderen tegen Volga heren 2.

We hebben nu een aantal weekenden rust en gaan eerst van de feestdagen genieten. We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief 2015!! Op 17 januari hervatten we de competitie thuis tegen Webton Hengelo heren 2. Tot dan!!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *