BVC’73 H1 – Rivo H2 – Wedstrijdverslag zaterdag 6 december

Heren 1 wint moeizaam van Rivo Rijssen

In het Sinterklaasweekend hadden we de eer om thuis aan te treden tegen Rivo heren 2 uit Rijssen. Inmiddels is de Sint het land weer uit, dus ik hoef dit verslag gelukkig niet te rijmen. Ondanks de datum waren de tribunes weer goed gevuld. De Balkonside had voor meer ruimte in de zaal gezorgd en er stond voor het eerst een telbord op het balkon, zodat iedereen de stand kon zien. Het team uit Rijssen heeft ervoor gekozen om na dit seizoen te stoppen en om samen te gaan voetballen. De warming-up werd aan hun zijde dan ook toepasselijk met een voetbal gedaan.

Het was zaterdagavond zo’n wedstrijd die maar niet op gang wilde komen. We speelden de eerste set zwak. De pass werd niet goed gebracht en ook blokkerend en verdedigend pakten we te weinig. Richting het einde van de set leken we desondanks de set toch binnen te kunnen halen, maar Rivo voorkwam dit op het laatste moment. De set ging met 24-26 naar Rijssen.

Er moest echt iets gebeuren om deze wedstrijd in ons voordeel te kunnen beslissen. Toch veranderde er in de tweede set eigenlijk niet veel. Gelukkig begon de pass wel iets beter te draaien en een serie gescoorde punten richting het einde van de set, zorgde ervoor dat we deze wel wonnen. De set eindigde in 25-21.

In de laatste twee sets speelde er zich een spannend gevecht af. Ook in deze sets liep het stroef, maar op de belangrijke momenten heeft het publiek ons er doorheen gesleept. Aanhoudend protesteren leverde Rivo in set 3 nog een gele kaart op. Een setstand die boven de 30 punten uitkomt is normaal gesproken een zeldzaamheid, maar nu is het in twee opeenvolgende wedstrijden gebeurd. De laatste twee sets eindigden in 26-24 en 32-30 in ons voordeel, waardoor we een belangrijke 3-1 winst binnenhaalden.

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar de punten zijn wel weer gewoon binnengehaald. Daar gaat het uiteindelijk toch om! Het is mooi dat je dit soort wedstrijden, waarin het niet loopt, toch wint. Na de zeperd tegen Hevo hebben we ons enigszins herstelt, maar het kan en moet veel beter. Komend weekend zijn we opnieuw vrij. Vervolgens spelen we op 20 december de laatste wedstrijd van dit jaar. We spelen opnieuw thuis, ditmaal tegen Ecare Apollo 8 heren 2. Hopelijk kunnen we de succesvolle eerste helft van het seizoen in stijl afsluiten! Tot dan!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *