Rosstars H1 – BVC’73 H1 – Wedstrijdverslag beker woensdag 26 november

Heren 1 simpel door naar volgende bekerronde

Deze bekerronde had de loting ons verbonden aan Rosstars heren 1. De clubnaam lijkt heel wat, maar ze komen uit in de 1e klasse dus wij waren het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Na een toeristische route door het mooie Twentse platteland kwamen we aan in Rossum. Tenminste, het had mooi kunnen zijn maar nu, rond een uurtje of acht, zag je er natuurlijk niks van omdat het pikkedonker was. Zelfs met navigatie is het blijkbaar nog mogelijk om verkeerd te rijden, waardoor de route wat verlengd werd. Ondanks de omweg kwamen we ruim op tijd aan om nog even te genieten van een lekker bakkie koffie, tenminste dat was de bedoeling. Bij de sporthal aangekomen bleek dat er geen kantine aanwezig was. Koffie of fris was wel verkrijgbaar in de kantine van de naast gelegen sportvelden, dus gingen we daar maar naartoe. Deze kantine was echter gesloten,dus besloten we nog iets verder te lopen naar de tennisbanen. Daar moest toch koffie te krijgen zijn? Toen we het tenniscomplex binnenliepen werden we al snel vreemd aangekeken en werd ons gevraagd wat we kwamen doen. Een groep(bijna allemaal) lange mannen hadden ze daar blijkbaar nog niet eerder gezien.We legden uit dat we op zoek waren naar een bakkie koffie. Er werd ons vriendelijk vertelt dat ze geen koffie voor ons hadden, we moesten het verderop in het dorp maar even proberen. Kortom voor de test “hoe gastvrij is Rossum” krijgen de sportverenigingen een onvoldoende.. We zijn maar niet verder het dorp in gelopen, niemand van ons wist er ook de weg..

Na, zonder koffie, ineen halletje gewacht te hebben (een tribune was er ook al niet, het zat ons niet mee 😉 ) begonnen we om 20.45 uur aan de warming-up. De sporthal was overigens wel mooi en licht, het was er alleen wat aan de koude kant. Een halfuurtje later startte de wedstrijd en bleek al snel dat we het niet erg moeilijk zouden gaan krijgen. De tegenstander deed goed zijn best en beet af en toe goed van zich af, maar het krachtsverschil was simpelweg te groot. Zonder goed te(hoeven) spelen trokken we de wedstrijd simpel naar ons toe met de setstanden 25-13, 25-18, 25-19. Het was een zakelijke overwinning waarbij coach Bertjan ons voor de laatste set nog even extra probeerde te motiveren. Als we Rosstars onder de 10 hielden zou hij ons bij de volgende thuiswedstrijd op een rondje  bier trakteren. Lukte het niet, dan moesten we allemaal een biertje aan hem geven. Bertjan kan bij de volgende wedstrijd dus maar beter een taxi regelen.. Een aantal dames van dames 1 en 2 had zelfs de moeite genomen om ons, gewapend met ‘klappertjes’, op deze doordeweekse avond aan te komen moedigen. Dames, bedankt!

Al met al was het uiteindelijk toch een geslaagd avondje Rossum met als leermomentje van de wedstrijd: Neem een thermoskan koffie mee naar een bekerwedstrijd tegen een onbekend team in een onbekend dorp. Op de terugweg hebben we een pitstop gemaakt bij de Mike Donalds, ook wel bekend als ‘McDonalds’. Als je er dan toch langs komt, kun je er natuurlijk net zo goed even naar binnen gaan.. Mike kon hier weer even laten zien dat hij de hamburgerkampioen van het team is.

We bekeren dus verder!Het is nu weer afwachten tegenover welk team we in de volgende ronde komen te staan. We hopen op een thuiswedstrijd om voor eigen publiek, onder leiding van de Balkonside, onze kunsten te vertonen. Komend weekend zijn we vrij, 6 december spelen we de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Rivo heren 2 uit Rijssen. Tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *