Hevo H1 – BVC’73 H1 – Wedstrijdverslag zaterdag 22 november

Heren 1 speelt zwaar onder de maat en verliest

Afgelopen zaterdag, 22 november, mochten we in Heino aantreden tegen Hevo heren 1. We wisten vooraf weinig van deze tegenstander, alleen dat ze de laatste weken vrij goed bezigwaren en inmiddels naar de vijfde plaats waren geklommen. We moesten ze niet onderschatten maar ook niet overschatten. Na twee goede wedstrijden, tegen Webton Hengelo 3 inde competitie en tegen Orion 2 in een oefenwedstrijd, trapten we helaas in de welbekende valkuil. We speelden zwaar onder de maat tegen Hevo en gingen met 1-3 ten onder. Terwijl het een tegenstander is die kwalitatief toch een stuk minder sterk is dan de tegenstanders in de twee voorgaande wedstrijden.

In een fantastisch sfeerloze sporthal speelden we een geweldig slechte wedstrijd. De heren uit Heino hadden de tactiek van het vertragen goed onder de knie. De vloer werd opgepoetst totdat deze glansde als een spiegel en het spel ging met hetzelfde tempo als een vertraagde stoptrein met 40 stops in 4 kilometer. Als het wat minder koud was geweest in de zaal waren we waarschijnlijk al lang in slaap gesukkeld, dromend over de mooie tweede plek waar we tot zaterdag naartoe waren geklommen. Niet dat we wel bij de les waren overigens, we zaten geen momentgoed in de wedstrijd. Af en toe zette Hevo ons even op scherp door wat gezeur en praatjes, maar dit was niet voldoende om bij ons de motor aan de praat te krijgen. Na 3 uur spelen (eigenlijk zal het ruim een uur zijn geweest, maar het leek een eeuwigheid te duren)stonden we dan ook ineens met 3-0 achter. Een achterstand die we dit seizoen nog niet gewend waren.

Hoeveel er ook te zeggen valt over het spelletje dat zaterdag gespeeld werd, feit blijft wel dat Hevo het tactisch (of mentaal)gewoon beter heeft aangepakt dan wij. Daarvoor krijgen ze dan ook de complimenten. Ook dit soort wedstrijden horen bij volleybal en wij moeten zorgen dat we dan toch ons eigen spel gaan spelen en de wedstrijd naar ons toe trekken. Dit lukte zaterdag niet, weer een belangrijk leermomentje.

Aan onze kant viel vooral op dat we serverend opnieuw geen druk konden zetten en we blokkerend vrijwel niks pakten. Bij Hevo leverde bijna elke bal die ze over het net speelden of sloegen een punt op. Grote delen van de wedstrijd ging het qua punten redelijk gelijk op. Vervolgens was er dan een goede sprongservice van één van de Hevo spelers, die dit behoorlijk onder de knie had, of een serie fouten aan onze kant waardoor de tegenstander een voorsprong kon pakken. Vermeldenswaardig is nog de uitslag van de eerste set, deze ging met maar liefst 34-36 naar Hevo. Positief punt is daarnaast dat we toch de laatste set naar ons toe trokken,waardoor we niet helemaal met lege handen naar huis gingen. De setstanden van Hevo-BVC’73 waren: 36-34, 25-15, 25-22, 20-25.

De wedstrijd van zaterdag was er eentje om snel te vergeten. Door de nederlaag zijn we gezakt naar de vierde plaats. Overigens is er verder niet veel aan de hand, de nummers 2 t/m 5 staan allemaal binnen drie punten van elkaar (de nummer 2 heeft 31 punten en de nummer 5 heeft er 28). Alleen koploper Webton Hengelo 3 heeft weer een gaatje kunnen slaan, zij staan nu op 36 punten.

Komende woensdag staat er om 21:15 uur in Rossum een bekerwedstrijd tegen Rosstars heren 1 op het programma. Aan ons de taak om er voor te zorgen dat we weer een ronde verder kunnen bekeren! Volgend weekend zijn we vrij en 6 december spelen we thuis tegen Rivo Rijssen heren 2. Tot snel!!

<photo id=”1″ />

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *