Heren 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 15 november

Heren 1 wint spannend volleybalgevecht

Na de domper tegen de mannen uit Neede (2-3) hadden we twee weken de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen koploper Webton Hengelo heren 3. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, aangezien Hengelo al een voorsprong van 6 punten had. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver, met een fitte selectie waren we vroeg aanwezig om aan de warming up te beginnen. De tribunes stroomden snel weer vol en onder leiding van de Balkonside hing er opnieuw een geweldige sfeer in de zaal. De wedstrijd (nummer 2 tegen nummer 1) in combinatie met het spektakel er rondom was weer een interessant affiche voor de krant om eens uitgebreider verslag van uit te brengen zou je zeggen, maar die legt tot nu toe de prioriteit bij andere wedstrijden.

Vol goede moed begonnen we aan de eerste set. De uitpuilende tribunes, misschien is er inmiddels toch wat meer ruimte nodig voor het publiek, konden aanschouwen hoe zich een spannend gevecht ontwikkelde. Wij hadden ook deze wedstrijd moeite om de tegenstander serverend onder druk te zetten, waardoor de pass bij Hengelo eenvoudig gebracht kon worden en de spelverdeler zijn aanvallers goed in stelling kon brengen. Uiteindelijk wisten we de eerste set wel met 25-23 naar ons toe te trekken. Het laatste punt kregen we cadeau doordat een set-up aan de kant van Hengelo, die voor een buitenspeler bedoeld was, via een voorbij vliegende middenman hoog tegen de muur belandde.

Set twee liet vervolgens een totaal ander beeld zien. Dit was de enige set deze wedstrijd waarin van een gelijk opgaand volleybalgevecht geen sprake was. Ons spel was te onrustig wat voor veel fouten zorgde en tegen een ervaren team ga je dan kansloos ten onder. Deze set ging dan ook met 18-25 naar Hengelo.

In set drie moesten we ons gaan herstellen. Er moest meer vechtlust en felheid in ons spel komen, zonder dit te gaan forceren. Veel servicedruk konden we nog steeds niet creëren, maar toch kreeg Hengelo steeds meer moeite om te scoren. Daarnaast herstelden wij inderdaad, met veel steun van het publiek, van de slechte tweede set. De Balkonside was luid trommelend en met goede muziek tijdens dode spelmomenten weer goed aanwezig! Set drie ging met 26-24 opnieuw naar ons.

De vierde set moest er voor gaan zorgen dat we het volleybalgevecht definitief in ons voordeel gingen beslissen. Ik noem het bewust een ‘gevecht’ omdat het misschien niet onze beste wedstrijd was, maar er werd op de tweede set na wel gestreden. Zwakke momenten werden afgewisseld met keihard ingeslagen ballen, mooie blokkeringen en goede reddingen. Zo golfde het spel steeds heen en weer. We kunnen als team vaak nog meer agressie en overtuiging tonen, maar gelukkig hebben we altijd nog een trouw en fanatiek publiek dat ons er dan door kan slepen! De vierde set ging opnieuw gelijk op. Wij pakten een kleine voorsprong, maar Hengelo verkleinde deze tegen het einde van de set weer tot 1 puntje. Uiteindelijk waren wij in het slot van de set sterker en ging ook deze met twee punten verschil naar ons (25-23). We wonnen dus met 3-1 en bezorgden Webton Hengelo heren 3 daarmee de eerste nederlaag van dit seizoen.

Door de overwinning staan we nog altijd tweede en hebben we de achterstand op de koploper teruggebracht tot 3 punten. Binnen de top 5 van de ranglijst zijn de verschillen klein dus het belooft nog spannend te gaan worden. Komende zaterdag spelen we in Heino tegen Hevo heren 1, dat momenteel de vijfde positie op de ranglijst bezet. Opnieuw een interessante wedstrijd dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *