Heren 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 1 november

Heren 1 verliest (onnodig) de ongeslagen status
Afgelopen zaterdag, 1 november, speelden we thuis tegen Elite/Dynamo heren 1 uit Neede. Het was de eerste wedstrijd met de nieuwe geluidsinstallatie die door de Balkonside is geregeld. Mannen bedankt hiervoor! De trommels waren ook weer voor de dag gehaald, dus het beloofde een sfeervolle avond te worden in ’t Onderschoer. Dynamo is net als wij sterk aan het seizoen begonnen, dus we konden alle steun goed gebruiken. We speelden de wedstrijd zonder coach Bertjan, daarom nam Eddie Slotboom de coaching voor zijn rekening. Eddie, bedankt! Daarnaast was ook middenman Eddy van Geemen afwezig.
Vanaf het begin was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Het merendeel van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij, maar doordat we veel te slordig speelden lukte het maar niet om afstand te nemen. We begonnen met een gelijk opgaande eerste set, waarin Dynamo uiteindelijk de winst leek te gaan pakken. Wij waren echter net op tijd bij de les om de set alsnog naar ons toe te trekken. Deze set eindigde in 25-23.
Set twee liet eenzelfde beeld zien. Opnieuw speelden wij erg moeizaam, daarnaast lukte het ook steeds minder goed om Dynamo met onze service onder druk te zetten. Daardoor begon de aanval aan hun kant steeds beter te lopen. Wij hadden daarentegen wel moeite om de service van Dynamo onder controle te krijgen. Dit seizoen is al meerdere keren gebleken dat servicedruk uiteindelijk de doorslag gaf in wedstrijden. Als het spelbeeld niet zou veranderen kon het nog lastig gaan worden om de wedstrijd winnend af te sluiten. De gelijkopgaande strijd zorgde voor veel meelevende en aanmoedigende geluiden van de opnieuw erg volle tribunes. Set twee ging desalniettemin helaas nipt met 25-27 naar Dynamo.
In de derde set lukte het ons wel om een kleine voorsprong te pakken. Een paar serviceseries maakten hierbij het verschil. Het lukte om de voorsprong tot het einde van de set vast te houden. We wonnen met 25-21.
In set vier gingen we door met waar we in set drie mee begonnen waren. We volleybalden wat gemakkelijker en Dynamo ging een aantal keer met de scheidsrechter in discussie, wat hun spel niet ten goede kwam. Met een stand van 20-15 leken we uiteindelijk de wedstrijd naar ons toe te gaan trekken. Op deze stand zakte ons niveau echter plotseling naar een bedenkelijk niveau. We maakten een stuk of 7 fouten op rij, waardoor Dynamo terugkwam en ons zelfs voorbij ging. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren, maar feit was wel dat we de set met 22-25 verloren. Voor de vierde keer dit seizoen moest een vijfde set de beslissing brengen.
In de vijfde set bleek dat de klap van het verliezen van de vierde set hard was aangekomen. We stonden al snel ruim achter, herstelden ons vervolgens iets, maar de achterstand was al te groot. De vijfde set werd met 11-15 verloren. Het betekend dat we voor het eerst dit seizoen hebben verloren en we de ongeslagen status dus kwijt zijn.
We haalden deze wedstrijd eigenlijk geen moment ons niveau, zeker niet het niveau dat we vorige week tegen Favorita lieten zien. Het was jammer dat we dit keer niet meer konden laten zien aan het publiek, als je zo massaal wordt gesteund wil je ook graag iets “teruggeven”. Daartegenover staat dat er wel weer veel spanning in de wedstrijd zat. Al met al moeten we niet te zwaar tillen aan één verloren wedstrijd. Natuurlijk zullen we bespreken wat er dit keer mis ging, maar over het algemeen zijn we dit seizoen gewoon goed bezig. We hebben nu twee weken de tijd om ons voor te bereiden op de topper tegen de huidige nummer 1, Webton Hengelo heren 3. We zullen er alles aan doen om dan weer een mooi resultaat neer te zetten. PUBLIEK BEDANKT en tot 15 november in ’t Onderschoer!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *