Dames 1 – Wedstrijdverslag vrijdag 7 november

Afgelopen vrijdag avond 7 november speelden wij een wedstrijd tegen KSV dames 1 in Vragender. Onze wedstrijd zou om 21:00 uur beginnen maar het hele team was natuurlijk al om 19:00 uur aanwezig om dames 2 aan te moedigen. Voorafgaand aan onze eigen wedstrijd was Iris druk bezig met ieders haar invlechten.  Het aanmoedigen bij dames 2 bleek goed uit te pakken en ze wonnen de wedstrijd met 1-3. Nu was het aan ons de taak om ook punten mee naar huis te nemen.

Direct vanaf het begin van de eerste set leken we erg aan elkaar gewaagd en we gingen deze wedstrijd dan ook in met een goed gevoel. Maar toen wij een paar ballen lieten vallen leek het vertrouwen bij ons weg te zijn. Mike nam hierom een time-out op 14-14. Helaas werkte dit niet meer en we gaven KSV de kans om uit te lopen. Deze set verloren we dan ook met 25-17.

Het verschil was eigenlijk niet zo groot en hierdoor wilden we graag de tweede set binnen halen. KSV kwam bijna direct op voorsprong, Mike nam een time-out op 11-09 en 19-10. Wij lieten onze koppen hangen en hebben uiteindelijk de set verloren met 25-14.

In de derde set begon KSV erg goed gaten op te zoeken en wij maken erg veel eigen fouten, ondanks het fanatieke aanmoedigen van dames 2 kwamen wij op een grote achterstand en Mike nam een time-out op 14-8. Ook deze set werd verloren, dit keer met een stand van 25-12.

De laatste set besloot Mike de opstelling om te gooien en Ellen naar de kant te halen, Kelly als spelverdeler en Iris op diagonaal neer te zetten. Dit pakte alleen niet bepaald goed uit. Mike vroeg een time-out aan bij 3-0, om ons nog even op het hart te drukken dat het blok echt rechtdoor dicht moest.  Al snel kwamen we ver op achterstand. Op een stand van 4-16 werd er gewisseld, Ellen kwam er weer in als spelverdeler, Kelly werd hierdoor diagonaal en Iris ging naar de kant. Hierna werd er goed gevochten, deze set was voor ons. Mike vroeg nog een time-out aan op 24-18. Alles leek in eens te lukken en er werden mooie series opgeslagen. De tegenstander vroeg een time-out aan op 24-22. Het was Kelly’s beurt om op te slaan, maar dit bracht haar niet van haar stuk. We kwamen verder terug en alles werd van de grond gehaald. Deze set hebben we uiteindelijk gewonnen met 25-27.

Ondanks dat we met 3-1 verloren hebben was het een leuke en fanatieke wedstrijd. Na het winnen van de laatste set voelde het voor ons alsof we de wedstrijd gewonnen hadden. Snel omkleden en daarna natuurlijk samen met dames 2 op weg naar de McDonalds!

Volgende week zaterdag 15 november hebben we een thuiswedstrijd tegen Elite/Dynamo dames 3 om 16:30 uur. Dus hopelijk zien we jullie dan.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *