Heren 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 25 oktober

Heren 1 dendert door

Aan het begin van het seizoen waren we nog de promovendus die zich moest gaan bewijzen. We wisten al wel dat we een sterk team hebben, maar een niveau hoger tegen andere tegenstanders is het toch altijd even de vraag hoe het gaat lopen. Inmiddels zijn we na zes competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd nog altijd ongeslagen. Een sterke start dus waarbij we voor onze doelstelling ruim op koers liggen. Gisteren, zaterdag 25 oktober, was Favorita heren 1 in Dinxperlo ons volgende slachtoffer. Het was de nummer 2 (wij) tegen de nummer 3, dus het beloofde een mooie strijd te gaan worden.

Onze wedstrijd zou om 17.00 uur beginnen, maar het grootste deel van het team was al om 14:45 uur aanwezig om te kijken hoe heren 2 het er vanaf bracht. Helaas speelden ze niet hun beste wedstrijd en gingen ze met 0-4 onderuit. Dan moesten wij er maar voor zorgen dat er punten uit Dinxperlo mee naar Barchem zouden gaan! Rond half vijf begonnen we met een complete selectie aan de warming-up. Het was behoorlijk koud in de zaal dus goed warm lopen was wel nodig. De koelte had wel het voordeel dat het waarschijnlijk niet zo’n ‘poetsdoekenwedstrijd’ zou worden zoals vorige week tegen WSV. Toen was onze tegenstander bijna drukker met het poetsen van de vloer door al het zweet dan met de wedstrijd… Maar goed, terug naar de wedstrijd van gisteren. De heren van Favorita waren de ballen er bij het inslaan behoorlijk hard aan het inpompen. Maar zonder blok en met een bal die behoorlijk scherp op de netrand wordt gespeeld, zegt dat niet zoveel.

We begonnen direct scherp aan de eerste set. Met het blok hadden we Favorita een aantal keer goed te pakken en zelf scoorden we gemakkelijk. De pass werd goed gebracht en dan wordt het spelletje direct een stuk eenvoudiger. Onze tegenstander had daarbij juist veel moeite om onze service onder controle te krijgen. Dan kan de bal er bij het inslaan nog zo hard in worden geknald, in de wedstrijd zie je er dan weinig meer van terug. Het resultaat was dan ook een duidelijke 25-16 winst.

Na zo’n sterke eerste set leek er weinig aan de hand. Favorita heeft echter wel een sterk team, zeker qua aanvalskracht. Dus we hadden de wedstrijd nog zeker niet zomaar gewonnen en dat bleek ook wel in de tweede set. Wij zakten qua niveau ineens ver terug en zij maakten daar handig gebruik van. We konden bijvoorbeeld geen druk meer zetten met onze service, waardoor bij Favorita de pass beter ging lopen en ze hun aanvallers in stelling konden brengen. Deze set verloren we ruim met 15-25.

Ook al ging set twee ruim verloren, we begonnen toch weer vol vertrouwen aan set drie. Aan het begin liep het nog wat stroef, maar al snel kregen we de wedstrijd weer onder controle. Ook in de vierde set konden we dit doorzetten, waardoor het wedstrijdbeeld weer leek op die van set 1. De laatste twee sets gingen met 25-19 en 25-14 naar ons. Een nette 3-1 overwinning dus, waardoor we opnieuw een wedstrijd aan onze ongeslagen reeks hebben toegevoegd!

Na de wedstrijd bleek dat Favorita behalve deze wedstrijd nog meer was verloren. De ruime setstanden en een in een hoog tempo fluitende scheidsrechter zorgden ervoor dat de wedstrijd slechts ongeveer één uur en tien minuten had geduurd! We dachten dan ook snel aan de schnitzels te kunnen gaan, want daar staat de kantine in Dinxperlo om bekend. Niets was echter minder waar, Favorita was de schnitzels op het menu helaas ook verloren.. Toch jammer.

Komende zaterdag spelen we om 19.00 uur thuis tegen Elite/Dynamo heren 1 uit Neede. Opnieuw de nummer 2 (wij) tegen de nummer 3. De heren uit Neede zijn namelijk naar de 3e plaats geklommen. De sfeer in de hal was tijdens de vorige thuiswedstrijd geweldig, laten we er zaterdag met z’n allen weer zo’n feest van maken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *