Heren 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 11 oktober

Heren 1 wint opnieuw voor volle tribunes

Zaterdag 11 oktober speelden we thuis tegen Time Out’75 heren 1 uit Diepenheim. Op basis van de resultaten zou dit de lastigste wedstrijd tot nu toe gaan worden. Het is geweldig om te zien hoe het volleybal in Barchem leeft en nog steeds meer lijkt te gaan leven. De tribunes stroomden al snel vol.

Over de vorige wedstrijd moesten maar niet te veel woorden vuilgemaakt worden, maar over deze wedstrijd kan bijna een boek geschreven worden. Werkelijk alles zat erin. Van een valse start en vervolgens zeer sterk terugkomen, mooie reddingen en snoeihard ingeslagen ballen. Tot discutabele beslissingen, emotionele reacties en een erg sterk meelevend publiek. Kortom, een geweldig avondje volleybal in ’t Onderschoer!

Om 19.00 uur begonnen we, in de sporthal die qua temperatuur de indruk gaf van een warme zomeravond, aan de wedstrijd tegen Time Out’75 heren 1. De eerste set leek aan onze zijde nergens op. Er werden erg veel fouten gemaakt en we konden de tegenstander geen moment onder druk zetten. Time Out liep dan ook met speels gemak uit naar een ruime voorsprong. Voordat we het wisten was de set alweer voorbij en het leek een vervelende avond te gaan worden. We verloren deze set ruim met 14-25.

De tweede set kwamen we zeer sterk terug. We hadden afspraken gemaakt over de service en dit pakte goed uit. Daarnaast scoorden we makkelijk en werden er veel ballen verdedigd. Eigenlijk het enige punt dat verbeterd kon worden was de blokkering, we hadden het blok vaak niet goed staan. Desondanks liepen we, opgezweept door het publiek, snel uit naar een comfortabele voorsprong. Deze voorsprong gaven we niet meer weg, met een stand van 25-18 als resultaat.

De derde set was vervolgens een kopie van de tweede. Wij gingen rustig door met scoren en Time Out kwam eigenlijk niet meer in het spelletje voor. Deze set wonnen we dan ook ruim, met 25-16.

In de vierde set zakten wij qua niveau wat terug en werd Time Out juist weer wat sterker. Het resultaat was een spannende set, die gelijk opging. Richting het einde van de set ging het echter mis. Een foutieve beslissing van de scheidsrechter zorgde voor protesten van onze kant. Toen een bijna identieke bal wel goed werd beoordeeld, leverde dit een cynisch applaus van ons op. Het was voor de scheids blijkbaar de druppel want hij klom van de bok af en liep naar zijn tas. Heel even dachten we dat hij naar huis ging, maar het bleek dat hij de kaarten nog in de tas had zitten. We kregen de gele kaart voorgehouden. Het publiek werd nog enthousiaster en fanatieker maar het lukte ons niet om de set binnen te slepen. De vierde set verloren we met 22-25 en er moest een vijfde set gespeeld worden.

In de vijfde set liepen de spanningen en emoties hoog op. Dit was goed te horen aan alle lawaai die van de tribunes afkwam. We namen de leiding en een discutabel punt in ons voordeel zorgde ervoor dat de tegenstander naar de scheidsrechter stormde. Een speler trapte wild tegen de paal en dit kwam Time Out ook op een gele kaart te staan. Daarmee kwamen ze nog goed weg. Als reactie ontplofte de zaal werkelijk, we hebben nog niet vaak zo’n sfeer in een sporthal meegemaakt. Het was super! Ieder punt werd door de hele zaal gevierd en we wonnen de vijfde set met 15-11. Publiek bedankt voor alle steun!! Na vijf wedstrijden zijn we nog altijd ongeslagen. De wedstrijd werd na afloop met de nodige biertjes gevierd, door sommigen tot in de vroege uurtjes..

De volgende wedstrijd spelen we komende zaterdag, 18 oktober om 17:30 uur, in Warnsveld tegen WSV heren 1. Dit team is de competitie zwak begonnen en is daardoor hekkensluiter. Afgelopen donderdag hebben we de bekerwedstrijd echter maar zeer moeizaam van ze weten te winnen. We moeten ze dus ook niet onderschatten. Voor degenen die het de korte reis naar Warnsveld waard vinden om ons aan te komen moedigen, tot zaterdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *