Heren 1 heeft geen kind aan Reflex 1

Na de doordeweekse uitwedstrijd tegen Reflex 2 stond zaterdag 5 april de thuiswedstrijd tegen Reflex 1 op het programma. Een tegenstander waar we in de eerste helft van het seizoen toch wat moeizaam met 3-1 van hadden gewonnen. Het was alweer de laatste thuis(competitie)wedstrijd van het seizoen. Voor Bob ter Haar en René Brunsveld was het daarbij ook de laatste competitiewedstrijd in Barchem voor heren 1. Bob zal volgend seizoen BOVO in Aalten passend en verdedigend een impuls gaan geven, terwijl René vastbesloten is om de nieuwe puntenmachine van heren 2 te worden. Heren, bedankt voor de inzet de afgelopen jaren!!

We begonnen de zaterdag met de jaarlijkse WC-papier actie. Gezamenlijk met de andere teams hebben we er weer voor gezorgd dat de Barchemers de komende tijd met een gerust hart naar de WC kunnen gaan. Een grote boodschap doen en er vervolgens achterkomen dat het papier op is zal de komende tijd dan ook niet voorkomen. Afijn, het was weer een geslaagde actie waarbij vrijwel al het bestelde WC-papier verkocht is!  Vooral voor de senioren leek de actie ook een positieve invloed op de sportieve prestaties te hebben. Dames 1, dames 2, heren 1 en heren 2 wonnen allemaal met 4-0, waarmee ik ook direct de eindstand van onze wedstrijd tegen Reflex 1 verklapt heb.

We begonnen de wedstrijd met één opdracht en dat was op positie 5 serveren (linksachter), verder moesten we gewoon ons eigen spelletje gaan spelen en de afspraken nakomen. Waarschijnlijk was dit onze beste wedstrijd wat betreft het nakomen van de afspraken. Serverend kregen we de tegenstander goed onder druk, we scoorden makkelijk en verdedigend pakten we ook veel. Voeg daar een pass aan toe die behoorlijk goed lag en het wordt ineens een vrij eenvoudig spelletje.

Set 1 begonnen we redelijk goed en we namen vrij snel een voorsprong. Toch lieten we Reflex vervolgens nog aardig dichtbij komen, maar uiteindelijk wonnen we met 25-21. Vanaf de tweede set begonnen we echt goed in de wedstrijd te komen met als gevolg dat de tegenstander er nauwelijks meer aan te pas kwam. Deze set ging met 25-11 naar ons.

In set 3 behaalden we een nieuw record, nog niet eerder dit seizoen wonnen we een set zo ruim. Twee serviceseries, waarvan één serie van een punt of 12, en een lage foutenlast aan onze kant zorgden ervoor dat deze set in 25-06 eindigde. Ook de laatste set ging vervolgens soepeltjes naar ons, waarbij René en Bob een welverdiende publiekswissel kregen.

Al vrij snel na de wedstrijd werd duidelijk dat Gemini, onze enige overgebleven concurrent, met 2-1 achter stond tegen Orion heren 3. Uiteindelijk zouden ze de wedstrijd met 3-2 verliezen. Hierdoor hebben we de tweede plek bijna veiliggesteld. We hebben een voorsprong van 4 punten en Gemini speelt donderdag de laatste wedstrijd tegen kampioen Reflex 2. Wij spelen de laatste wedstrijd komende zaterdag in Aalten tegen BOVO 2. Bij het behalen van de 2e plek mogen we  gaan strijden om promotie naar de derde divisie!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *