Heren 1 verliest van kampioen Reflex 2

Op donderdagavond, 27 maart, speelden we in Duiven tegen Reflex heren 2. Dit team was ruim anderhalve week eerder kampioen geworden en daarom besloten we een cadeau in de vorm van een krat bier mee te brengen. We waren nog maar net in de kleedkamer of het krat werd al in beslag genomen. De beheerder kwam ons achterna gelopen en vertelde ons geïrriteerd dat we het bier in moesten leveren. Er mocht geen bier in de kleedkamer gedronken worden.. Alsof we dat gingen doen, de wedstrijd moest nog gespeeld worden. Na drie keer uitleggen dat het een cadeau voor Reflex was snapte hij het nog niet, dus gaven we het maar op. Ze konden het bier dan wel na de wedstrijd bij de beheerder ophalen.. Er werd hem nog achterna geroepen of hij het krat wel even koud wilde zetten, maar dat hoorde hij al niet meer.

Na Reflex 2 netjes gefeliciteerd te hebben, begonnen we om 21:00 uur de wedstrijd. We hadden net zo goed wel vooraf een biertje in de kleedkamer kunnen drinken, want we begonnen ronduit slecht. Het leek erop dat we geestelijk nog met de beentjes op de bank lagen. Er wilde maar weinig lukken, waardoor de set dan ook gemakkelijk met 25-14 naar Reflex ging. Het is dat we aan het einde van de set wakker werden, anders was het verlies van de set nog ruimer uitgevallen.

Na in set 1 wakker geschud te zijn, begon het in set twee een stuk beter te lopen. Daarbij kregen we Reflex vooral serverend een stuk beter onder druk en werden er aan onze kant minder fouten gemaakt. Ditmaal bouwden wij in de loop van de set een voorsprong op en met een paar goede service series zorgde dit voor een stand van 25-18 in ons voordeel. Het stond 1-1 en alles was weer mogelijk!

Set 3 was vervolgens een set die mooi gelijk opging. Aan het einde van de set hadden we een kleine voorsprong opgebouwd en leek het er, bij een stand van 23-21, op dat we een 2-1 voorsprong gingen pakken. Het ging echter alsnog mis en met een paar fouten op rij van onze kant kon Reflex alsnog de set pakken. De eindstand was 23-25.

In de vierde set lukte het vervolgens niet meer om nog een vijfde set af te dwingen. Met de nodige wissels werd geprobeerd om de set in ons voordeel te beslissen, maar uiteindelijk lukte dit niet. We verloren met 20-25. De wedstrijd ging met 3-1 naar Reflex en daarmee bewijzen ze maar weer dat ze de terechte kampioen zijn.

Voor ons staan nu nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. We staan nog steeds tweede, maar Gemini heeft slechts 1 puntje achterstand. Zaterdag 5 april spelen we onze laatste thuis(competitie)wedstrijd van dit seizoen tegen Reflex 1. Een week later spelen we in Aalten tegen BOVO 2. We hopen weer veel publiek te mogen verwelkomen komende zaterdag!

Groeten, Heren 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *