Kampioen is bekend en heren 1 wint met 4-0

Afgelopen zaterdag speelden we een thuiswedstrijd tegen Orion heren 3 uit Doetinchem. Omdat Gemini tot op drie punten is genaderd konden we ons opnieuw niet veel puntverlies veroorloven. Daarnaast was dit het weekend waarin Reflex heren 2 kampioen kon worden. Bij minimaal 3-1 winst tegen Dash in Vorden zouden ze niet meer te achterhalen zijn voor ons. Ze wonnen inderdaad, met 3-1, en zijn de terechte kampioen. Reflex 2, gefeliciteerd met het kampioenschap!

Uit tegen Orion hadden we eenvoudig met 4-0 gewonnen, nu was het zaak om dit thuis te herhalen. Direct vanaf het begin werd duidelijk dat het goede gevoel weer terug was in ons team. We hielden Orion met onze service onder druk en kwamen gemakkelijk tot scoren. Geholpen door het grote aantal servicefouten bij Orion, gingen de eerste twee sets eenvoudig naar ons. Beide sets wonnen we met 25-14.

Vanaf set drie kwam Orion iets beter in het spel en waren wij iets minder scherp. Gevolg was dat de standen minder ruim waren, maar nog steeds wonnen we redelijk eenvoudig. Aan de uitslag van de vierde set valt dit niet af te lezen, maar echt in gevaar kwamen we toen ook niet. De laatste twee sets gingen met 25-19 en 25-23 naar ons. We boekten weer een belangrijke volle winst en blijven tweede staan op de ranglijst.

Met nog drie wedstrijden te gaan hebben we nu een voorsprong van 4 punten op Gemini, zij lieten afgelopen weekend een puntje liggen. Dit is het enige team die onze tweede plek nog af kan pakken. De eerstvolgende achtervolger staat op 13 punten, waardoor ze ons theoretisch nog in kunnen halen maar in de praktijk is die kans erg klein. Komend weekend zijn we vrij, om vervolgens op donderdag 27 maart in Duiven tegen kampioen Reflex 2 aan te treden. Daarna volgt op zaterdag 5 april alweer de laatste thuis(competitie)wedstrijd van het seizoen. Als we promotiewedstrijden gaan spelen, dan spelen we er daar ook één van thuis.

Groeten, Heren 1

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *