Heren 1 herpakt zich in Winterswijk

Afgelopen zaterdag speelden we tegen heren 1 van WIVOC in Winterswijk, een team dat zich op de tiende plaats van de ranglijst bevindt. Na de twee wedstrijden die, mede door omstandigheden, verloren gingen, was dit een wedstrijd waarin alleen het resultaat telde. We moeten nodig weer punten gaan halen om de tweede plek te behouden. Vooral het 4-0 verlies tegen Volga heeft impact gehad, vanaf nu zullen we er weer moeten staan. Positief was dat Jelmer de afgelopen week weer getraind had en hij zelfs alweer in de basis kon starten. Voor de zekerheid was ook Gert Jansen, spelverdeler van heren 3, meegereisd om in te kunnen vallen als dit nodig zou zijn.

Tegen WIVOC was te merken dat ‘het gevoel’ nog niet helemaal terug was in het team. In periodes werd er best aardig gespeeld, maar er werden ook heel gemakkelijk punten weggegeven. Een spannende wedstrijd werd het overigens niet. De tegenstander was niet bij machte om het ons echt lastig te maken.

Set 1 begonnen we slecht, waardoor WIVOC direct een voorsprong van een punt of vijf kon pakken. We moesten blijkbaar even warm worden, want de achterstand werd vervolgens relatief eenvoudig weer weggewerkt. Vervolgens was het erop en erover en trokken we de set met 25-19 naar ons toe.

De tweede set was qua verloop de merkwaardigste van de wedstrijd. We begonnen sterk en konden daardoor een ruime voorsprong pakken. Bij de 20 aangekomen had de tegenstander een punt of 10. Toch kregen we het voor elkaar om WIVOC terug te laten komen tot aan het einde van de set 24-23, nog wel in ons voordeel. Dat is ook knap… zullen we maar zeggen. Op die stand was de tegenstander echter zo vriendelijk om de bal uit te serveren en was ook deze set binnen, 25-23.

De twee laatste sets verliepen vervolgens zonder problemen. Deze gingen eenvoudig met de setstanden 25-18 en 25-14 naar ons! Al met al was het geen hoogstaande wedstrijd waarbij het tempo laag was, maar dat was voor ons ook niet belangrijk. Het belangrijkste was om de volle vijf punten te halen, het gevoel weer terug te krijgen en met vertrouwen richting het einde van de competitie te gaan. Gunstige bijkomstigheid was dat Jelmer het de hele wedstrijd volhield. Hij hoefde dus niet vervangen te worden,  maar het was fijn om in ieder geval een spelverdeler achter de hand te hebben. Gert, bedankt voor de steun!

We zullen in het slot van het seizoen de tweede plek gaan verdedigen om promotiewedstrijden af te dwingen. Komende zaterdag, 15 maart, spelen we om 17:00 uur thuis tegen Orion heren 3 uit Doetinchem. Dit team bevindt zich momenteel op de zevende plaats. Alle aanmoedigingen zijn welkom, dus graag tot zaterdag!

Groeten, Heren 1

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *