Heren 1 verliest voor het eerst dit seizoen met 4-0

Zaterdag 22 februari speelden we thuis tegen Volga heren 2 uit Gaanderen. Na de verliespartij tegen Gemini de week ervoor, was dit een wedstrijd waarin de draad weer opgepakt moest gaan worden. We begonnen de wedstrijd opnieuw met Hans Oplaat in de basis, omdat Jelmer nog herstellende is van een dubbele kaakbreuk. Zoals de titel laat zien verloren we met 4-0 en dat het tegen laagvlieger Volga gebeurde, maakte het extra zuur.

Zo langzaamaan wordt pijnlijk duidelijk hoeveel er met een team verandert wanneer de spelverdeler wegvalt. Niks ten nadele van de vervanging overigens, hij heeft naar behoren gespeeld. Tel hierbij op dat er wat onenigheden waren in het veld en het plaatje is compleet. Er volgde tegen Volga dan ook een zwakke wedstrijd van onze kant, waarbij de frustratie vaak aan het spel af te lezen was. De eerste set begonnen we nog redelijk, waarbij we een kleine voorsprong konden nemen. Tegen het einde lieten we Volga echter weer terugkomen en gingen zij met 27-29 met de set aan de haal.

Het is voor deze wedstrijd niet nodig om elke set in een aparte alinea te beschrijven. Wij kwamen geen moment in de wedstrijd en de foutenlast was ontzettend hoog. We maakten het hiermee Volga makkelijk waardoor zij, zonder bijzonder te spelen, alle sets binnen konden slepen. Zelfs een punt zat er voor ons niet meer in. De resterende sets gingen met 25-27, 21-25 en 23-25 verloren.

Doordat we in het eerste deel van het seizoen een voorsprong van 10 punten hadden opgebouwd op de nummer drie, staan we momenteel nog steeds tweede. De voorsprong is echter wel een stuk kleiner geworden, we hebben nu nog vier punten voorsprong op directe achtervolger BOVO heren 1. Dit team heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. De voorsprong op nummer 4, Gemini, is daarnaast 7 punten en zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Het kampioenschap kunnen we zeker vergeten, de achterstand op Reflex heren 2 is al 18 punten. Wel hebben ook zij een wedstrijd meer gespeeld.

Het is nu zaak om de tweede plaats vast te houden om aan het einde van het seizoen promotie af te  gaan dwingen. Dit is nog steeds onze doelstelling. Positief is dat Jelmer afgelopen donderdag weer begonnen is met trainen, dus hopelijk is hij snel weer inzetbaar! Hans Oplaat zal sowieso niet meer terugkeren in het team, hij heeft teveel knieklachten om hiermee door te kunnen gaan. Hans, bedankt voor je inzet! Komend weekend hebben we gelukkig vrij, tegen Wivoc heren 1 zullen we daarna de draad weer op moeten pakken. We hebben de tweede plek nog steeds in handen, dus wat dat betreft is er nog niks aan de hand!

Groeten, Heren 1

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *