Heren 1 verliest in Borculo

Afgelopen zaterdag speelden we na twee vrije weekenden weer eens een wedstrijd. De afgelopen weken hadden een aantal van ons aangegrepen om even een weekje te gaan skiën. Helaas kwam niet iedereen daar ongehavend van terug. Jelmer, onze enige spelverdeler, liep in Oostenrijk een blessure op. Niet eens door het skiën, maar doordat een groep jongeren het nodig vond om hem zo hard te slaan, dat hij met een dubbele kaakbreuk in het ziekenhuis belandde. Heel vervelend voor hem, ongelofelijk wat mensen toch bezielt om zoiets te doen.. Daarnaast is het ook vervelend voor ons, doordat we nu een oplossing moeten verzinnen voor de spelverdelerpositie. Gelukkig was clubman Hans Oplaat bereid om in ieder geval te proberen om ons uit de brand te helpen.  Zo trainde hij een keer mee en stond hij zaterdag dan ook in het veld. De eerste wedstrijd was van zijn kant in ieder geval veelbelovend, hopelijk houdt hij dit vol! Verder missen we middenman René ook al een tijdje vanwege knieklachten. Hopelijk verloopt het herstel voor beide heren voorspoedig!

De eerste set begonnen we redelijk, we konden een kleine voorsprong pakken, maar een beetje onrustig in het veld was het wel. In de loop van de set begon ons spel steeds moeizamer te verlopen wat er toe leidde dat Gemini aan het einde weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Even leken we de set zelfs weg te geven, maar dat voorkwamen we nog net met een setstand van 29-27 tot gevolg.

Het einde van de eerste set had een waarschuwing moeten zijn voor het vervolg van de wedstrijd, Gemini zou het ons moeilijk gaan maken. In set twee bleek dit ook, want Gemini was nu de bovenliggende partij. Wij liepen de hele tijd achter de feiten aan. Vooral opvallend was dat de zogenaamde “oplosballen” door ons niet opgelost werden. Ze belandden te vaak in het net, in het blok of vlogen ruim uit. Ook in de eerste set gebeurde dit al, maar toen liep het net goed voor ons af. De tweede set verloren we wel, met 21-25.

Aan set drie zal ik maar niet teveel woorden vuil maken. Wij waren het even helemaal kwijt en als Gemini niet zo vriendelijk was geweest om ons wat terug te laten komen aan het einde, dan had er een ruim verlies op het scorebord gestaan. Uiteindelijk verloren we met 20-25.

De laatste set pakten we het wel weer goed op waardoor we het grootste deel van de set een kleine voorsprong hadden. Gemini bleef echter goed bij en een paar zwakkere series zorgden ervoor dat de set toch weer naar Gemini ging. We verloren de set, nipt met 23-25, en daardoor ook de wedstrijd, met 1-3. Ondanks dit verlies is onze voorsprong op Gemini nog wel 7 punten, de achterstand op koploper Reflex 2 loopt echter wel weer op.

Zoals genoemd speelde Hans Oplaat een goede wedstrijd, aan de spelverdeling heeft het niet gelegen. Of we het alle resterende wedstrijden zo op kunnen lossen, is natuurlijk wel de vraag. Na vier jaar nauwelijks een volleybal te hebben aangeraakt is dit fysiek wel zwaar. Daarom worden ook andere opties bekeken en we hopen natuurlijk dat Jelmer het slot van het seizoen weer kan spelen! Komende zaterdag spelen we thuis de wedstrijd tegen Volga heren 2, het is zaak om dan de punten in Barchem te houden.

Tot zaterdag!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *