Heren 1 boekt eenvoudige overwinning op de hekkensluiter

Afgelopen zaterdag, 25 januari, speelden we thuis tegen VoCASA heren 3. Dit team heeft nog geen enkele wedstrijd in deze competitie weten te winnen. Ze leken niet veel plezier te hebben bij het spelen van de wedstrijd. Over de kleinste dingetjes werd door een aantal spelers gezeurd en de bal werd telkens in zo’n traag tempo teruggerold, dat het wel leek alsof we tegen een oude mannen team speelden.. Veel maakte het niet uit, het zou een simpele 4-0 overwinning worden.

We speelden deze wedstrijd zonder libero en met een andere coach, Bob en Bertjan waren verhinderd. Daardoor werden de middens er in het achterveld niet uitgewisseld en nam Eddie Slotboom het coachen voor zijn rekening. Dit was zo’n wedstrijd waarin je het eigenlijk vooral jezelf moeilijk kunt maken en dat deden we dan ook af en toe. Het krachtsverschil was echter duidelijk, de eerste twee sets gingen met 25-15 en 25-13 naar ons.

Het ‘onszelf moeilijk maken’ dat deden we vooral in de derde en vierde set. Wel zorgden we ervoor dat we het niet zo moeilijk maakten dat de setwinst in gevaar kwam. Zoals eerder gezegd rolde VoCASA de bal steeds zo traag mogelijk terug, wat er voor zorgde dat wij vaak onder het net door kwamen om de bal te pakken. Dit zorgde voor gezeur van de tegenpartij richting de arbitrage, waardoor deze in set vier ons nog besloot te waarschuwen dat we niet onder het net door mochten. Verder floten ze overigens goed. De laatste twee sets wonnen we met een iets minder groot verschil dan set 1 en 2, maar naar nog steeds ruim met 25-19 en 25-18.

Over het algemeen kunnen we tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Het niveau had misschien wat hoger gekund, maar we hebben gedaan wat we moesten doen. Een mooie bijkomstigheid was dat koploper Reflex heren 2 twee punten had laten liggen in Doetinchem. We zijn dus wat  ingelopen, de achterstand is nu 5 punten. Daarnaast verspeelde ook nummer drie, Gemini, twee punten waardoor onze voorsprong op hen is opgelopen tot 10 punten. De komende twee weekenden hebben we vrij, wat voor een aantal van ons de gelegenheid geeft om de latten onder te binden en van een berg te vliegen. Nu maar hopen dat het daar wel winter is.. De eerstvolgende competitiewedstrijd spelen we op 15 februari in Borculo tegen Gemini.

Groeten, Heren 1

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *