De tweede seizoenshelft is van start gegaan

Afgelopen zaterdag zijn we thuis, tegen BOVO heren 1, gestart aan de tweede helft van het seizoen. De eerste helft zijn we trouwens redelijk geëindigd, maar hierover is geen verslag verschenen. We speelden een bekerwedstrijd tegen WSV heren 1 uit Warnsveld, die we helaas met 3-2 verloren. Vervolgens sloten we af met een competitiewedstrijd in Duiven tegen Reflex heren 1, deze wedstrijd wonnen we met 3-1. Het was een lastig duel waarbij we tevreden mogen zijn met de uitslag. Aan de ene kant hadden we best met 4-0 kunnen winnen, maar aan de andere kant verliep de wedstrijd dermate moeizaam dat de uitslag ook een stuk minder positief had kunnen uitvallen. Halverwege de competitie stonden we op de tweede plaats, met 5 punten achterstand op koploper Reflex heren 2. Het enige team waar we niet van hebben weten te winnen.

Terug naar de thuiswedstrijd tegen BOVO van afgelopen zaterdag. De uitwedstrijd in de eerste helft hadden we nipt met 3-2 gewonnen, we waren dus gewaarschuwd. We begonnen overigens goed voorbereid aan deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De week ervoor hadden we al met succes een driekamp gespeeld, we wonnen beide wedstrijden. Doordeweeks werd er daarnaast een oefenwedstrijd gespeeld in Diepenheim, deze verloren we met 3-1. Thuis tegen BOVO wilden we direct een goed resultaat neerzetten en we begonnen sterk aan de eerste set. In het begin kwam BOVO nog wat mee, maar al snel konden we uitlopen naar een ruime voorsprong. De set ging dan ook met 25-15 naar ons.

Bij aanvang van de 2e set waarschuwde Bertjan ons ervoor dat we niet moesten verslappen en het spel van de eerste set door moesten trekken. In de uitwedstrijd ging dit namelijk mis. We verslapten, waardoor BOVO toen weer helemaal terug in de wedstrijd kon komen. Toch begonnen we de tweede set wat slap waardoor we direct tegen een achterstand van ongeveer 4 punten aankeken. Dit was reden voor een time out, om nogmaals te benadrukken dat we scherper in het veld moesten staan. Dit hielp, we liepen de achterstand al snel in en konden de set uiteindelijk relatief eenvoudig pakken met 25-18.

De derde set begonnen we wel weer goed en we konden een ruime voorsprong pakken. Het verschil was in deze set zo groot dat er op een gegeven moment een stand van ongeveer 20-08 op het scorebord stond. Dit zorgde ervoor dat we toch wat verslapten, waardoor BOVO de kans kreeg om het verschil wat dragelijker te maken. Deze kans grepen ze ook, maar de set ging nog steeds ruim met opnieuw 25-18 naar ons. We moesten deze wedstrijd dus de volle winst gaan pakken.

De laatste set begonnen we goed, waarbij we direct een kleine voorsprong pakten. Het vervolg liep vervolgens een stuk minder soepel. Het lukte maar niet om de voorsprong uit te bouwen, waardoor deze set gelijk op ging. Aan het einde van de set had BOVO zelfs een kleine voorsprong en deze gaven ze niet meer uit handen. We verloren de set met 25-23 waardoor de eindstand van 3-1 op het scorebord stond. Waar het door kwam dat we de laatste set weggaven zullen we de komende week moeten bespreken. Het is zonde dat we in een wedstrijd waarin we drie sets overtuigend winnen en duidelijk de betere zijn, toch een set en daarmee dus ook een punt weggeven.

We bereiden ons nu voor op de wedstrijd tegen Dash heren 1. Deze wedstrijd spelen we komende zaterdag, 18 januari, om 17:30 in Vorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *