Heren 1 verliest van de koploper

Afgelopen zaterdag speelden we de belangrijkste wedstrijd van de eerste helft van deze competitie. Koploper Reflex heren 2 uit Duiven kwam op bezoek. Na een paar eenvoudige zeges, zou het tegen deze tegenstander een stuk lastiger gaan worden. Het inslaan ging goed en wat betreft de sfeer in de hal hadden we ook niks te klagen. Het publiek liet zich goed horen en ging graag in gesprek met de toch nogal praatgrage heren van Reflex. Wij lieten ons niet beïnvloeden door de praatjes, maar baten mocht het uiteindelijk allemaal niet.

De eerste set begonnen we niet sterk, waarbij we vooral te weinig scoorden. Door de hoge foutenlast konden we het Reflex niet echt moeilijk maken, waardoor ze een ruime voorsprong konden nemen. Gedurende de set begon het wel wat beter te lopen, maar vooral met de service zetten we niet genoeg druk. Het spel ging na de zwakke beginfase gelijk op, maar we konden het gat niet meer dichten. Het gevolg was dat we ruim met 18-25 verloren.

De tweede set liet een heel ander beeld zien. Door een serviceserie, waar de tegenstander geen antwoord op had, liepen we snel uit naar een voorsprong van een punt of acht. De rest van de set was een interessant gevecht waarbij het spel met vlagen een hoog niveau haalde. Wat ons in de eerste set echter niet lukte, dat lukte Reflex wel. Langzaam maar zeker konden ze het gat dichten. Het zorgde ervoor dat we nog maar een paar punten voorsprong hadden toen we bij de 20 aankwamen. In het slot van de set ging het vervolgens mis voor ons. Op cruciale momenten lukte het niet om te scoren en daar maakten de heren uit Duiven goed gebruik van. Zo verloren we ook de tweede set, dit keer met 24-26.

In set drie volleybalden we ineens erg gemakkelijk. We namen geen grote voorsprong maar liepen de hele set een paar punten voor. Ditmaal konden we ook boven de 20 het niveau vasthouden, waardoor de setwinst niet in gevaar kwam. We wonnen deze set met 25-21. We hadden het gevoel dat we er nog een vijfsetter van konden maken en begonnen vol goede moet aan de vierde set.

Helaas konden we het spel van de derde set niet doortrekken naar de vierde. Qua punten ging het tot de twintig wel redelijk gelijk op, maar daarna liet Reflex zien dat ze over meer ervaring beschikken. In het slot van de set scoorden zij de cruciale punten weer wel, die wij lieten liggen. Deze set verloren we dan ook opnieuw, dit maal met 21-25, waardoor we slechts 1 puntje aan het duel over hielden. Er had misschien iets meer ingezeten, maar Reflex was de betere ploeg.

Het verlies zorgde ervoor dat halverwege het seizoen het verschil op de ranglijst tussen Reflex heren 2 en ons is opgelopen tot negen punten. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat wij nog een wedstrijd tegoed hebben. Op 21 december spelen we uit tegen het andere team uit Duiven in deze competitie, Reflex heren 1. We kunnen dan het verschil weer wat verkleinen. Wel staan we overigens nog steeds op de tweede plaats, alleen Gemini uit Borculo kan nog iets aanhaken.

Voordat we 21 december de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar spelen, staat er eerst nog een bekerwedstrijd op het programma. Op dinsdagavond, 17 december, spelen we om 21.00 uur thuis tegen WSV heren 1 uit Warnsveld. Dit team komt uit in de 3e divisie, een interessante wedstrijd dus weer!

 

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *