Heren 1 wint twee keer in één week

De afgelopen week speelden we twee wedstrijden. De eerste wedstrijd was op dinsdagavond, 19 november, voor de beker tegen N.V.C. heren 1. De tweede wedstrijd volgde de zaterdag erna, op 23 november, tegen WIVOC heren 1. Beide wedstrijden speelden we thuis.

De eerste wedstrijd speelden we dus tegen N.V.C heren 1 uit Nijkerk, dat uitkomt in de 3e divisie. Of het echt zo was weet ik niet, maar de heren uit Nijkerk wekten bij aanvang van de wedstrijd de indruk dat ze dachten dat ze wel even gingen winnen. Ze zouden al snel merken dat dit niet zomaar zou lukken, sterker nog, wij waren gewoon beter.

De eerste set begonnen we goed en wisten we een voorsprong te pakken. Richting het einde van de set lieten we de tegenstander toch terug komen, waardoor een spannend slot van de set volgde. Nadat ook N.V.C. een kans kreeg om de set naar zich toe te trekken, gingen wij uiteindelijk met 27-25 met de winst aan de haal.

In set twee waren wij vervolgens opnieuw de bovenliggende partij. We speelden goed, maar doordat er af en toe wat slordigheidjes in het spel zaten bleef het wel spannend. De tegenstander begon wat gefrustreerder te raken waardoor er wat meer gepraat werd van hun kant richting de scheidsrechter. Het was mooi om te zien hoe het publiek hier op inspeelde, de sfeer in de hal was weer goed! Ook deze set wonnen wij, ditmaal met 25-23.

In de derde set kon N.V.C. geen vuist meer maken. Wij konden een voorsprong pakken en gaven dit niet meer weg. Deze set pakten we dan ook met een wat ruimer verschil, 25-20. Hiermee stond de eindstand van 3-0 op het wedstrijdformulier en waren we door in de beker. Het is nu afwachten wie onze volgende tegenstander wordt en wanneer deze wedstrijd zal plaatsvinden.

Na de wedstrijd tegen N.V.C stond op zaterdag een wedstrijd tegen een team uit de kelder van de promotieklasse op het programma. We speelden tegen WIVOC heren 1 uit Winterswijk dat momenteel op de 10e plaats staat. Een wedstrijd die dus met 4-0 gewonnen moest worden.

De coach, Bertjan, kon door omstandigheden niet coachen, maar met Eddie Slotboom was een waardige vervanger geregeld. We begonnen de eerste set zwak, waardoor WIVOC een voorsprong van een paar punten kon pakken. Wel werd al snel duidelijk dat het krachtsverschil groot was en vrij gemakkelijk liepen wij de achterstand in en pakten we de eerste set met 25-18. Dit was ook direct het grootste aantal punten dat WIVOC in een set zou pakken.

In het vervolg van de wedstrijd waren de mannen uit Winterswijk niet bij machte om het ons moeilijk te maken. Voor ons was het vooral zaak om ons eigen niveau te halen. Dat lukte eigenlijk niet in deze wedstrijd, maar dat was ook niet nodig. De sets daarna gingen ruim met 25-15, 25-16 en nogmaals 25-15 naar ons. Hoogtepunt van de wedstrijd was een snoekduik van Ties, we hadden hem nog nooit zo zien duiken. Hij zag dat een bal links achter in de hoek zou vallen en met een paar grote stappen vloog hij naar de bal. Of hij struikelde is ons niet helemaal duidelijk, maar feit was dat hij met een mooie duik de bal precies bij de Jelmer afleverde. Dit leverde Ties een ovationeel applaus op van zowel het publiek als het team. Dit geeft ook direct wel het beeld van de wedstrijd weer, zonder groots te spelen, met af en toe een lolletje, werd de wedstrijd gemakkelijk gewonnen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd spelen we op 7 december, om 17:00 uur tegen Reflex heren 2 uit Duiven. Dit team staat momenteel eerste in de competitie dus zet deze wedstrijd vast in de agenda. Het belooft een mooie wedstrijd te worden waarbij alle steun van het publiek welkom is!

 

Groeten, Heren 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *