Heren 1 wint vijfde wedstrijd op rij

Zaterdag 2 november speelden we, na twee vrije weekenden op rij, een thuiswedstrijd tegen Gemini heren 1 uit Borculo. Voor deze vrije weken hebben we overigens ook in Nijmegen tegen VoCaSa heren 3 gespeeld. Hiervan is geen verslag verschenen, van dit team hebben we simpel met 4-0 gewonnen. Tegen Gemini begonnen we direct bij het inslaan al goed, de ballen werden hard ingeslagen. Dit beloofde dus wat voor de wedstrijd.

De eerste set begonnen we sterk waardoor we direct een gaatje konden slaan. We konden goed op tempo spelen waardoor het scoren makkelijk ging. Wel bleek direct dat Gemini een taaie tegenstander is, waar nog niet zomaar van gewonnen wordt. In de loop van de set lieten we ze terug komen waardoor het aan het eind van de set nog spannend werd ook. We wonnen uiteindelijk wel, met 26-24.

Ook de tweede set begonnen we weer sterk waarbij we opnieuw een voorsprong pakten. Het leek er op dat Gemini in de loop van de set weer terug zou komen. Dit keer waren we echter weer op tijd bij de les waardoor het niet meer zo spannend werd als in de eerste set. De eindstand in deze set was 25-20.

Met de derde set hebben we normaal gesproken moeite, zeker als we 2-0 voor staan. Ditmaal was juist het tegenovergestelde het geval, dit was de beste set van de wedstrijd. We speelden in hoog tempo en scoorden gemakkelijk. Daarnaast pakten we verdedigend ook de nodige ballen en hielden we serverend druk. Wel bleef Gemini redelijk bij, het is een degelijk team, maar de set ging toch duidelijk met 25-19 naar ons.

Zo goed als we aan de eerste drie sets begonnen, zo slecht begonnen we aan de laatste. We keken snel tegen een ruime achterstand aan. Geen idee waar het aan lag, maar we gaven deze set volledig weg. Ongeveer halverwege de set kwamen we wel weer op gelijke hoogte, maar daarna kwamen we ook net zo makkelijk weer op achterstand. Helaas voor ons ging deze laatste set naar Gemini en lukte het niet om alle punten in Barchem te houden. Deze set eindigde in 19-25.

Met de winst hebben we er voor gezorgd dat we nog ongeslagen zijn deze competitie. Doordat ook Reflex heren 2 nog ongeslagen is en zei maar één punt hebben verspeeld tegen de drie verliespunten van ons, staan we momenteel op de tweede plaats. De volgende wedstrijd spelen we uit tegen Volga heren 2 in Gaanderen. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt doordeweeks plaats op dinsdagavond, 19 november, om 21.00 uur. We spelen dan een beker wedstrijd tegen N.V.C. heren 1 uit Nijkerk, dat uitkomt in de derde divisie.

 

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *