Heren 1 pakt volle winst in Gaanderen

Zaterdag 9 november speelde heren 1 een wedstrijd in Gaanderen tegen Volga heren 2. Een stugge ploeg die tot nu toe nog maar één wedstrijd wist te winnen, maar wel overal minimaal een punt pakte. Zo speelden ze toch in zes wedstrijden 13 punten bij elkaar. Een team die we dus niet moesten onderschatten.

We begonnen de wedstrijd erg moeizaam. Misschien had het wat te maken met de condities in de hal, waarbij het publiek zowat met de voeten in het veld zat en er bij het serveren een stap in het veld mocht worden gezet. Mike struikelde nog een keer over wat banken die vlak bij het veld stonden, toen hij een bal probeerde te redden. Al met al gebeurde er van alles. Feit was in ieder geval dat we het vooral onszelf erg moeilijk maakten en de strijd met Volga daardoor gelijk opging. Uiteindelijk trokken we de set wel knap met 26-24 naar ons toe. Hiermee lieten we ook direct het stroeve spel achter ons en speelden we de volgende sets een stuk makkelijker.

Set twee liet een totaal ander beeld zien dan set één. We speelden goed en liepen daardoor eenvoudig uit. We speelden geconcentreerd en er werden weinig fouten gemaakt. Dan zie je hoe makkelijk het spelletje met dit team eigenlijk kan zijn. Volga had niks meer te vertellen en de set ging dan ook met 25-15 naar ons.

In de derde set gingen we vrolijk verder met waar we in de set ervoor geëindigd waren. Sterker nog, Volga kon in deze set helemaal niet meer onder de druk uitkomen. Dit zorgde ervoor dat er op een gegeven moment zelfs een 20-4 (!) stand op het scorebord stond. Uiteindelijk waren we aan het einde van de set wel zo vriendelijk om de score iets dragelijker te laten worden. Wel gingen we opnieuw duidelijk met de winst aan de haal. Deze set eindigde in 25-16.

De laatste set verliep vervolgens weer wat moeizamer. Volga leek een laatste poging te doen om nog een puntje uit deze wedstrijd te halen. Wij gaven ze daar ook wat meer ruimte voor, waardoor deze set wat meer gelijk opging. Uiteindelijk kwam de setwinst niet in gevaar en wonnen we met 25-21. Hiermee hebben we een goed vervolg gegeven aan de sterke seizoensstart.

Volgende week dinsdag, 19 november, om 21:00 spelen we de volgende thuiswedstrijd. Dit is een bekerwedstrijd tegen N.V.C. heren 1 uit Nijkerk, dat uitkomt in de derde divisie. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarbij we alle steun goed kunnen gebruiken! Vervolgens spelen we zaterdag, 23 november, opnieuw thuis. Ditmaal een competitiewedstrijd tegen Wivoc heren 1 uit Winterswijk.

Tot ziens in de sporthal!

Groeten, Heren 1.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *