Wedstrijdverslag BVC H1 1 – Dash H1

Heren 1 wint moeizaam, maar wel met 4-0

Zaterdag 5 oktober stond de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 17:00 uur mochten we aantreden tegen Dash heren 1 uit Vorden. De heren uit Vorden hadden tot nu toe vijf punten verzameld uit twee wedstrijden. Al deze punten haalden ze uit de wedstrijd tegen VoCaSa heren 3, onze tegenstander van komende zaterdag.

We begonnen de wedstrijd erg moeizaam. Zoals Bertjan het mooi verwoordde leek het erop alsof we met de rem erop speelden. De rem bleek goed vast te zitten, want gedurende de hele wedstrijd zou blijken dat we hem er maar af en toe af konden krijgen. Eigenlijk werden er continu fouten gemaakt op verschillende posities in het veld. De ene keer kwam de pass niet goed aan, de andere keer werd er niet gescoord, een volgende keer was de set-up niet zuiver en weer een andere keer stond het blok niet of werd er niet goed verdedigd. Het zorgde ervoor dat we niet lekker in de wedstrijd kwamen. Dash had hierbij voldoende ervaring in het veld staan om goed mee te komen. Aan het einde van de eerste set wisten we wel een gaatje te slaan en konden we de set met 25-22 naar ons toetrekken.

Nadat we de eerste set gewonnen hadden heerste het gevoel dat het vanaf nu wel goed zou komen, zoals net al verraden is bleek dit niet het geval te zijn. Ook deze set bleef het maar moeizaam gaan en we wonnen dan ook nipt, met 26-24. In set drie leken we dan toch de smaak te pakken te krijgen en konden we zelfs even gas geven. Het spel verliep in dit eerste deel van de set soepel, maar halverwege kregen we dan toch weer last van die blokkerende rem.. Sterker nog, ditmaal kwamen we zowat tot stilstand. Dit alles leidde ertoe dat Dash op 24-22 kwam en ze dus zelfs twee set-points kregen. Toch konden we dit op het allerlaatste moment nog ombuigen naar een 26-24 eindstand voor ons. De 3-0 stond op het scorebord, nu was het zaak om ook de bonusset binnen te hengelen.

In de laatste set liet Dash het eigenlijk lopen. Ze wisselden een aantal spelers en wij wisten direct een voorsprong te pakken. Halverwege de set lieten we ze nog wel wat terugkomen, maar uiteindelijk sloten we de set met 25-20 af. Het spel was niet best, maar het is wel positief om te zien dat we zo’n wedstrijd toch met 4-0 winnen! Dash had misschien een punt verdient, maar goed, dan hadden ze die maar moeten pakken. Het is nu zaak om weer vooruit te kijken. Komende zaterdag spelen we in Nijmegen de wedstrijd tegen VoCaSa heren 3. We zijn dan eindelijk weer met een complete selectie aangezien René deze week weer terugkomt van een vakantie in India. Hopelijk kunnen we zaterdag de draad weer goed oppakken.

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *