Wedstrijdverslag heren 1.

De competitie is weer gestart

Na een goede voorbereiding zijn we zaterdag 21 september aan het nieuwe seizoen begonnen met een thuiswedstrijd. Inmiddels hebben we onze tweede wedstrijd er ook alweer opzitten. Het team is iets verandert ten opzichte van vorig seizoen. Trainer Gé de Jong is vertrokken naar dames 1 en Bertjan Prins heeft hem inmiddels opgevolgd. De vorige seizoenen was hij actief als trainer van het eerste herenteam van BOVO in Aalten. Daarnaast is Eddie Slotboom vertrokken om heren 2 te gaan versterken. Daar tegenover staat de komst van Ties Lubberdink en Berjan Ebbekink. Ties is na bij verschillende teams te hebben gespeeld weer terug op het oude nest. Het afgelopen seizoen speelde hij nog in de topdivisie bij RIVO uit Rijssen. Berjan komt over van Tornado uit Laren waar hij afgelopen seizoen in de 2e klasse speelde. Gé en Eddie bedankt voor de inzet de afgelopen jaren en succes de komende seizoenen! Voor de nieuwelingen: Welkom!

Onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen speelden we tegen BOVO heren 2 uit Aalten. Het was een vrij makkelijke wedstrijd waarbij we voornamelijk bezig waren met het vasthouden van ons eigen tempo, wat niet altijd lukte. Daardoor wist BOVO in periodes aardig mee te komen, maar als wij even het tempo wat versnelden hadden we snel een gat geslagen. We begonnen het seizoen dan ook goed met een 4-0 overwinning. De setstanden waren: 25-17, 25-19, 25-17 en 25-15.

Op 28 september stond de tweede wedstrijd op het programma. Opnieuw moesten we tegen BOVO ,maar dit keer tegen heren 1 en in Aalten. We wisten van te voren dat dit een moeilijkere wedstrijd zou gaan worden. We gingen de eerste set voortvarend van start. We hadden veel service druk en scoorden gemakkelijk. Samen met een hoge foutenlast aan de kant van BOVO resulteerde dit in een simpele overwinning van de eerste set. In de tweede set werd al snel duidelijk dat BOVO het ons nog flink moeilijk zou gaan maken. Zij werden sterker en bij ons nam het aantal fouten toe. Daarnaast konden we de servicedruk niet vasthouden.  We wisten deze set wel binnen te slepen, maar het was maar nipt. De derde set wilde vervolgens niks meer lukken en deze gaven we dan ook simpel weg. De vierde set gaf eenzelfde beeld al was er in de loop van de set een lichte verbetering in ons spel te zien. Wel verloren we ook deze set en de stand was daardoor gelijk geworden, 2-2. Een vijfde set was nodig om een beslissing te brengen. Deze laatste set stonden we er ineens weer. Een lange service serie en een aantal goede aanvallen en blokkeringen zorgden ervoor dat we alsnog de winst naar ons toetrokken. De setstanden waren: 25-16, 26-24, 17-25, 21-25 en 15-8.

Komende zaterdag, 5 oktober, spelen we om 17:00 uur weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is DASH heren 1 uit Vorden en dit team is gepromoveerd uit de 1e klasse. We hopen weer een goede pot volleybal te laten zien! Tot zaterdag in de sporthal!

Groeten, Heren 1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *