BVC ’73 H1 – Victoria H1 19-01-2013

Heren 1 wint thuis van Victoria

Na de slecht verlopen wedstrijd van het weekend ervoor, speelden we op 19 januari thuis tegen Victoria heren 1, uit Didam. We hadden wat goed te maken tegen dit team, aangezien we in Didam met 3-1 hadden verloren. Daarnaast hadden we na het verlies tegen WSV weer een overwinning nodig.

De eerste set begonnen we redelijk, alleen afstand nemen lukte niet echt. Wij waren wel de betere ploeg, maar doordat we teveel onnodige fouten maakten ging het qua punten gelijk op. Uiteindelijk lukte het ons om de wedstrijd met 25-23 binnen te slepen.

De tweede set liet een ander beeld zien, want het lukte ons om ons eigen spel te gaan spelen. Zoals dit seizoen vaker is gebleken kunnen we dan van iedereen winnen. We namen dan ook al snel een ruime voorsprong. De set eindigde nogal merkwaardig. Aan de kant van Victoria werd een opstellingsfout geconstateerd. Vervolgens waren de heren uit Didam te eigenwijs om weer op de goede manier in het veld te gaan staan. Het gevolg was dat wij 5 keer op rij op konden opslaan en er daarbij vier punten naar ons gingen vanwege opstellingsfout. Eenmaal besloten de scheidsrechters om onduidelijke redenen niet te fluiten. Gevolg was in ieder geval dat de set met 25-15 gemakkelijk naar ons ging.

Blijkbaar waren wij van slag van wat er aan het eind van de tweede set was gebeurd. De pass kwam niet meer aan en er werden onnodig ballen uit en in het net geslagen. Bij Victoria roken ze hun kans en ze besloten vol voor deze set te gaan. In de loop van de set begonnen wij wel weer iets beter te spelen maar het was onvoldoende om hem te winnen. Victoria pakte deze set met 25-19.

Set vier begonnen we vervolgens wat voorzichtig, maar mede doordat bij Victoria de meeste fut uit het spel leek te zijn kregen wij al snel weer meer vertrouwen. We konden de wedstrijd gelukkig met een goede set afsluiten. We wonnen deze laatste set met 25-20, waardoor de 3-1 winst op het scorebord stond!

Met deze winst bezetten we momenteel de zesde plaats op de ranglijst. De nummers vier en vijf zijn nog ruim binnen bereik. Nummer vijf, Dynamo, heeft een voorsprong van 1 punt, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Nummer vier, Reflex, heeft evenveel wedstrijden als ons gespeeld en heeft een voorsprong van 2 punten. Daarnaast hebben we inmiddels een voorsprong van 9 punten opgebouwd op nummer zeven, Gemini.

Komend weekend spelen we een uitwedstrijd in Eefde, tegen VIOS heren 1. Dit team staat momenteel op de negende plaats. De thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft was erg spannend. We wonnen deze uiteindelijk met 3-2. We zullen zien hoe we er nu voor staan!

Groeten, Heren 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *