WSV H1 – BVC ’73 H1 12-01-2013

Heren 1 beleeft valse start in tweede seizoenshelft

Zaterdag 12 januari speelden we de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in Warnsveld tegen WSV heren 1. Voor een aantal van ons was dit een speciale wedstrijd, aangezien ze een verleden hebben bij dit team. We begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd. De laatste twee wedstrijden, tegen twee 3e divisie teams, werden immers gewonnen.

De eerste set begon rommelig, waarbij het technisch niet altijd even hoogstaand was. Aan beide kanten overigens, al zag WSV alleen de “technische hoogstandjes” aan onze kant, zoals ze noemen in hun verslag. Feit was wel dat WSV de eerste set beter was, waarbij aan onze kant het aantal foute services opviel. Grappig in deze set was een heftige reactie van de coach van WSV. Hij sprong uit frustratie een keer hoog op bij een beslissing van de scheidsrechter. Een aparte reactie, aangezien WSV voorstond en deze beslissing van de scheidsrechter gewoon terecht was. We verloren de eerste set uiteindelijk met 25-20.

De tweede set liet een zelfde beeld zien als de eerste. Het spel werd wel iets beter, maar wij bleven moeite houden met de service. Daarnaast was ons spel opvallend wisselvallig, mooie aanvallen werden afgewisseld met zwakke balletjes. Met vlagen hadden we ook moeite om de service van WSV onder controle te krijgen. Ook de tweede set ging naar WSV, dit keer met 25-23.

De derde set begonnen wij erg zwak, terwijl WSV makkelijk tot scoren kwam. Al snel keken wij tegen een ruime achterstand aan. Halverwege de set begonnen wij echter beter in ons spel te komen. WSV scoorde daarnaast plotseling geen bal meer, zodat wij nog beter in het zadel kwamen. Voor de 20 hadden we WSV alweer ingehaald. We maakten het aan het einde van de set nog even spannend, maar wisten de set toch met 26-24 naar ons toe te trekken.

Set vier liet vervolgens het omgekeerde spelbeeld zien van set drie. Wij begonnen sterk en kwamen al snel op een ruime voorsprong. Het aantal foute services aan onze kant bleef overigens nog steeds hoog. Toen wij met 20-13 (!) voor stonden zorgde een sterke service serie van WSV ervoor dat ze weer helemaal terug kwamen. Daarnaast leek bij ons het geloof om een vijfde set af te dwingen ineens volledig weg. Er werd niet meer gegaan voor ballen en aanvallend kwamen we er plotseling helemaal niet meer aan te pas. Het gevolg was dat WSV deze set alsnog met 25-23 pakte en de wedstrijd met 3-1 in hun voordeel besliste.

Deze wedstrijd was een wedstrijd om snel te vergeten. Dinsdag werd de wedstrijd natuurlijk kort geanalyseerd, maar we besloten er niet teveel woorden aan vuil te maken. Komende zaterdag, 19 januari, spelen we thuis tegen Victoria heren 1 uit Didam. De uitwedstrijd in de “tent” in Didam, ze spelen in een opblaasbare hal zolang de nieuwe sporthal nog niet klaar is, ging met 3-1 verloren. We hebben zaterdag dus iets goed te maken! We hopen dat het weer lekker druk wordt op de tribunes. Zeker in de laatste thuiswedstrijd, om de beker, was de sfeer in de hal erg goed! Hopelijk tot zaterdag in de sporthal!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *