Heren 1 begint het nieuwe jaar tegen twee 3e divisie teams

Na nog amper getraind te hebben na alle oliebollen van de week ervoor, stond zaterdag 5 januari een oefenwedstrijd tegen BOVO heren 1 op het programma. Met een kleine groep, René en Tom waren afwezig, traden we aan.  We speelden vijf sets waarvan we er maar één verloren, we begonnen het nieuwe jaar dus met een 4-1 winst! Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar een goede voorbereiding op de bekerwedstrijd die op 8 januari gespeeld zou gaan worden.

Op dinsdagavond speelden we de wedstrijd in het bekertoernooi, thuis, tegen Trivos uit Wijchen. Dit team staat momenteel op de achtste plaats in de 3e divisie B. Voor volle tribunes begonnen we goed aan de eerste set. We namen het initiatief en pakten een kleine voorsprong. Halverwege de set gaven we het initiatief echter volledig uit handen, waardoor Trivos de eerste set pakte met 25-19 pakte.

De tweede set begonnen we vervolgens moeizaam. Halverwege de set werd er meer gepraat binnen de teams en over en weer. We leken even van slag, maar begonnen vervolgens juist weer beter te spelen. Het publiek begon ook wat meer te roeren. Het was helaas niet genoeg om de tweede set te winnen, we verloren met 25-21. We stonden dus 2-0 achter en het leek dus een kort potje te gaan worden. 3-0 is immers voldoende om een ronde door te bekeren.

In set drie liet het publiek nog meer van zich horen en de sfeer in de sporthal was daardoor ouderwets goed! Dit had ook invloed op de wedstrijd. Wij kwamen in ons spel, terwijl Trivos bijna geen bal meer verdedigde en ook moeite kreeg om punten te scoren. We wonnen deze set dan ook makkelijk en waren weer terug in de wedstrijd. We pakten de set met 25-14.

Het komt vaak voor dat na een set die ruim gewonnen wordt, een zwakke set volgt. Ook deze wedstrijd gebeurde dit. We begonnen zwak aan de vierde set waardoor we al snel een achterstand hadden van een stuk of negen punten. Het leek dus een verloren zaak. Vanaf dat moment kantelde echter opnieuw de wedstrijd en begonnen we aan een inhaalrace. Nog voor we bij de 20 waren hadden we Trivos weer ingehaald. Zij konden geen vuist meer maken en deze set ging met 25-22 naar ons. We hadden de stand weer gelijk getrokken!

Er volgde een spannende laatste set, die we uiteindelijk met 16-14 wonnen. Dit laat maar weer eens zien dat een wedstrijd bij een 2-0 achterstand echt nog niet gespeeld hoeft te zijn. Door deze overwinning zijn we door naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Publiek, bedankt voor het aanmoedigen!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *