V.C.V. H1 – BVC ’73 H1 22-12-2012

Heren 1 verliest nipt van huidige koploper

De afgelopen weken zijn we langzaam omhoog gekropen op de ranglijst. Na de wedstrijd tegen VCV heren 1 uit Varsseveld van afgelopen zaterdag, 22 december, staan we op plek 5. Daarbij hebben we slechts 1 punt achterstand op de nummer vier en vier punten achterstand op de nummer drie. We zitten dus eindelijk in de zone op de ranglijst waar we gezien de competitie horen, de top 5. De wedstrijd van afgelopen zaterdag liet daarnaast zien dat het verschil in niveau tussen ons en de koploper helemaal niet zo groot is.

We begonnen ronduit slecht aan de wedstrijd. De pass kwam niet goed aan, het blok zweefde alle kanten op en aanvallend werden er te weinig punten gescoord. De eerste set ging dan ook vrij snel naar VCV met 25-18. Het was duidelijk dat we echt een tandje erbij moesten gaan doen.

In de tweede set kwamen we beter in ons spel met als gevolg dat we in deze set gelijk opgingen. Het bleef tot het einde spannend maar het lukte ons wel om met 25-23 te winnen. Veel voorspellingen die op internet waren gedaan (4-0 voor VCV) konden dus al de prullenbak in. Sowieso opvallend dat dit voorspeld werd, aangezien wij nog geen enkele wedstrijd ruim met 4-0 hebben verloren.

Het stond 1-1 en we waren weer helemaal terug in de wedstrijd. In set 3 was het dus zaak om de lijn van de set ervoor door te zetten. Dit lukte echter totaal niet.. Aan deze kant van het net was het blijkbaar moeilijk spelen, aangezien alle sets aan deze kant van het net verloren werden. Feit was in ieder geval dat er nog ruimer dan in de eerste set verloren werd, 16-25.

Set 4 stonden we gelukkig weer aan de goede kant van het net. In het spel was dit ook direct terug te zien. Wij pakten door twee service series al snel een voorsprong van ongeveer 8 punten. Bij VCV wilde niet veel meer lukken. We wisten de voorsprong vast te houden, waardoor we met 25-17 wonnen. Er moest dus een vijfde set gespeeld gaan worden.

De vijfde set was de spannendste van de wedstrijd, wat ook in de stand uiteindelijk tot uiting kwam. Wij kregen meerdere matchpoints op rij, maar uiteindelijk was het VCV die met de winst aan de haal ging. We verloren de laatste set met 18-20.

De eerste seizoenshelft zit er nu op. Al met al kunnen we redelijk tevreden zijn. Terugkijkend is het alleen jammer dat we vrij zwak aan het seizoen zijn begonnen. We hebben ons gelukkig de laatste tijd goed herpakt, waardoor we op een acceptabele plek op de ranglijst aan de tweede helft gaan beginnen.

Na een paar weekenden rust staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op 12 januari gepland. We spelen dan in Warnsveld tegen WSV heren 1. Daarvoor spelen we (waarschijnlijk tegelijk met dames 1?) op 5 januari thuis een driekamp. Deze zal rond 14:00 uur starten.

We wensen iedereen alvast een gelukkig en sportief 2013!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *