BVC ’73 H1 v Gemini H1 en Avanti H1

Heren 1 wint van Borculo en Lochem

In een paar dagen tijd mochten we tweemaal een derby spelen. Eerst, op 8 december, in Borculo tegen Gemini heren 1. Vervolgens, op 11 december, thuis tegen Avanti heren 1. Bij beide wedstrijden gingen wij met de winst aan de haal, al ging dat tegen Gemini een stuk moeizamer dan tegen Avanti.

Tegen Gemini begonnen we direct goed aan de wedstrijd. We maakten weinig fouten en de tegenstander kon het ons ook niet echt moeilijk maken. De eerste set ging dan ook ruim naar ons, met een uitslag van 25-18.

Na deze set wist Gemini dat er iets moest gebeuren, daarom werden de jonkies in het team eruit gehaald. Ze begonnen hierdoor een stuk degelijker te spelen, waardoor het voor ons een stuk lastiger werd. Wel wonnen we ook deze set, dit keer nipt met 28-26.

Waar we in de derde set mee bezig waren zal een raadsel blijven. We kwamen direct ruim achter te staan, met een verschil die we niet meer goed konden maken. Natuurlijk begon Gemini wat beter te spelen, maar bij ons wilde werkelijk niks meer lukken. Halverwege de set begon het langzaam wat beter te lopen, maar de set was verloren. (16-25)

Dan moest het in de vierde set maar gebeuren, 3-1 in Borculo is natuurlijk ook een mooi resultaat. In deze set ging het spel continu gelijk op. Het lukte beide teams maar niet om een gaatje te slaan. Uiteindelijk was Gemini in het slot van de set het scherpst. Ze wonnen met 25-23, een vijfde set was dus nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen.

Zoals de titel al verraad hebben wij de wedstrijd toch nog gewonnen. De vijfde set ging dan ook met 15-12 naar ons. De eerste derby sloten we dus met winst af! Wel was de uitslag, nadat we een 2-0 voorsprong hadden genomen, wat teleurstellend. Op naar de wedstrijd tegen Avanti! Dan moest in deze wedstrijd de volle buit maar gepakt worden.

Op dinsdagavond stond de wedstrijd thuis tegen Avanti op het programma. Zo moeilijk als we het hadden tegen Gemini een paar dagen eerder, zo makkelijk ging het tegen Avanti. Over deze wedstrijd kan ik dan ook kort zijn. Op papier was het een derby, die normaal gesproken wat beladen is. In de praktijk was er van strijd echter helemaal geen sprake. Avanti kon totaal geen vuist maken, zodat wij deze wedstrijd niet eens vol hoefden te gaan. De sfeer bij de wedstrijd was daarbij sportief. Mike gaf zelfs een touché bal toe, die de scheidsrechter over het hoofd had gezien. De uitslag was met de setstanden 25-15, 25-18, 25-16 en 25-10 afgetekend. De 4-0 stond op het scorebord!

Door deze gewonnen wedstrijden zijn we geklommen naar de vijfde plek op de ranglijst. Ook de plekken 3 en 4 zijn weer binnen bereik gekomen. De volgende wedstrijd spelen we in Varsseveld tegen VCV heren 1. Dit team staat op dit moment tweede. Op een afstand van vijf punten van de nummer 1, waarbij ze ook nog eens twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Het is duidelijk dat we vol aan de bak zullen moeten!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *