BVC ’73 H1 – Langhenkel Orion H 3 01-12-2012

Heren 1 wint beker- en competitiewedstrijd

Na een doordeweekse bekerwedstrijd in Markelo, die met 3-0 werd gewonnen (25-10, 25-14, 25-23) stond er op 1 december weer een competitiewedstrijd op het programma. We speelden thuis tegen Orion h3 uit Doetinchem. Dit team bevindt zich in de onderste regionen van de competitie, er moest dus gewonnen worden. Met de muziek die weer door de sporthal schalde, zat de stemming er bij het inspelen al snel weer in.

Het bleek een redelijk makkelijke wedstrijd te gaan worden waarbij we onze eerste 4-0 winst van het seizoen behaalden. De eerste set startten we nog met de nodige foutjes, maar al snel zaten we in ons spel en wisten we een voorsprong op te bouwen. Deze eerste set wonnen we met 25-18.

In de tweede set bleef de opstelling ongewijzigd en gingen we rustig door waar we in de eerste set mee begonnen waren. Opnieuw hadden we vrijwel de gehele set een voorsprong. Uiteindelijk werd deze set met een nog ruimer verschil gewonnen, 25-15.

Aan het begin van de eerste set werden een aantal wisselingen in de opstelling doorgevoerd. In het eerste deel van de set was te zien dat we hier even aan moesten wennen. Dit eerste deel ging dan ook redelijk gelijk op. Geleidelijk begon het aan onze kant weer beter te draaien. Gevolg was dat we weer met een duidelijk verschil wonnen, 25-20.

De laatste set begonnen we met dezelfde zes als in set drie, we speelden dit keer direct vanaf het begin geconcentreerd. Bij Orion leken ze niet meer in een setwinst te geloven waardoor we snel een ruime voorsprong op konden bouwen. Halverwege kon Orion weer iets dichterbij komen, maar dit was lang niet voldoende om het ons nog moeilijk te maken. Ook deze set wonnen we, dit keer met 25-18. De eerste 4-0 van het seizoen was een feit!

Door deze winst klimmen we naar de zesde plaats in de competitie, waarbij gezegd moet worden dat het team boven ons 2 punten voorsprong heeft maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. De vijfde plek is dus in zicht. De volgende wedstrijd spelen we in Borculo, tegen Gemini H1. Zei hebben een teleurstellende seizoensstart doorgemaakt en bevinden zich daardoor op de 10e plaats. Op dinsdag avond 11 december om 21.00 uur spelen we vervolgens alweer thuis tegen Avanti H1, uit Lochem. We spelen dus twee derby’s in een paar dagen tijd.

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *