Wevoc H1 – BVC ’73 H1 10-11-2012

Heren 1 verliest van koploper en wordt “verrast” voor de wedstrijd

Op zaterdag 10 november speelden we in Westervoort tegen koploper Wevoc heren 1 . We wisten dat er in de buurt van de sporthal een McDonald’s zit. Daarom gingen we goed voorbereidt, met een stapel kortingsbonnen, op weg. Natuurlijk moest er voor het eten eerst nog een wedstrijd gespeeld worden. Daarom hadden we er ook voor gezorgd dat we al onze sportspullen bij ons hadden, alhoewel.. Nadat we in de kantine een bakkie koffie hadden gedronken was het tijd om ons om te kleden. Op dat moment wisten we nog niet dat Eddie een leuke verrassing voor ons in petto had, hijzelf trouwens ook niet. Ik de kleedkamer aangekomen werd er al snel vragend rondgekeken. Leuk en aardig dat omkleden, maar dan moet je natuurlijk wel een tenue hebben om aan te doen. Wie had eigenlijk de shirtjestas meegenomen?? Je raadt het al, de tas met onze wedstrijdtenues stond nog in huize Slotboom te Lochem. Netjes gewassen, dat wel. Omdat het te lang zou duren om de tenues op te halen, moest er wat anders verzonnen worden. Gelukkig zijn onze inspeelshirts voorzien van een nummer, zowel op de voorkant als op de achterkant. We hadden daarom alleen nog maar broekjes nodig om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Eddie wist vervolgens broekjes te regelen van een (jongens A?) team dat voor ons een wedstrijd had gespeeld. Wonder boven wonder paste iedereen er nog in ook! Toch nog goed geregeld Eddie en bedankt team waarvan we ze mochten lenen! (Ik weet niet welk team het was) Gelukkig voor ons, want Bob en Mike waren inmiddels al tot de conclusie gekomen dat er in de buurt nog geen zwembroek te krijgen was, laat staan een sportbroek. Met een stuk of 10 minuten vertraging kon de wedstrijd uiteindelijk beginnen.

De verrassing voor de wedstrijd had gelukkig geen nadelige gevolgen voor het resultaat van de eerste set. We speelden deze set met voldoende concentratie om hem te winnen. Gunstig voor ons was daarbij dat Wevoc nogal veel fouten maakte. Wij hadden minder moeite om punten te scoren waardoor we deze set met 25-20 wonnen.

De tweede set begon het aan de kant van Wevoc helaas een stuk beter te draaien. Dit keer was het onze beurt om fouten te maken. De blokkering liep niet waardoor het voor de tegenstander een stuk makkelijker werd om te scoren. Daarnaast leek bij ons het scoren alleen maar moeilijker te worden. De derde set leek vervolgens qua spelbeeld precies op de tweede. Het gevolg was dat we deze twee sets ruim verloren met 17-25 en 16-25.

De vierde set waren we wat beter bij de les. We toonden dat we over veerkracht beschikken en konden het Wevoc aardig moeilijk maken. Toch bouwden de heren uit Westervoort ook deze set een voorsprong op. Tegen het einde van de set leek het erop dat het ons op het laatste moment nog ging lukken om op gelijke hoogte te komen. We waren helaas net te laat, waardoor we deze set met 23-25 verloren.

Na driemaal winst op rij zijn we in Westervoort door het 1-3 verlies weer met beide voeten op de grond gezet. Niet dat we na die drie wedstrijden nou echt naast onze schoenen waren gaan lopen maar we hadden toch op een beter resultaat gehoopt. Had ik trouwens al vertelt dat Eddie Slotboom de tenues vergeten had? Afijn de shirtjestas kan nu in ieder geval een paar weken op z’n vertrouwde plek in Lochem blijven staan. De volgende wedstrijd spelen we namelijk pas op 1 december, thuis tegen Orion heren 2 uit Doetinchem. Vanaf 16:30 uur zijn we dan weer, in onze tenues, op het veld te bewonderen! De wedstrijd zal om 17:00 uur aanvangen. Tot 1 december in de sporthal!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *