BVC’73 H1 – AAA Bovo H2 03-11-2012

Heren 1 wint ook tegen Bovo

Zaterdag 3 november stond de thuiswedstrijd tegen Bovo heren 2 uit Aalten op het programma. Dit team bevond zich op de laatste plaats op de ranglijst. Aan ons dus de opdracht om ze op die plek te houden. In de wedstrijd van vorig weekend hadden ze het Dynamo Neede, die (nog) de eerste positie in het klassement opeisten, erg moeilijk gemaakt. We waren dus gewaarschuwd dat deze wedstrijd waarschijnlijk geen makkie zou gaan worden.

We waren voor de wedstrijd vastberaden om er net als tegen Neede, waar we de vorige wedstrijd tegen speelden, weer een mooie wedstrijd van te maken. In de eerste set werd echter al vrij snel duidelijk dat het niveau van de vorige wedstrijd tegen Bovo waarschijnlijk niet gehaald zou worden.  Het tempo lag hiervoor te laag. Het was een set van weinig hoogtepunten, waarbij het ons niet lukte om een veilige voorsprong te pakken. Een hoge foutenlast aan de kant van Bovo zorgde er echter voor dat de winst ook niet in gevaar kwam. De eerste set wonnen we met 25-21.

De tweede set liet eenzelfde beeld zien als de eerste. Er zat weinig tempo in het spel en doordat wij deze set ook net wat meer fouten maakten was dit de spannendste set van de wedstrijd. Uiteindelijk waren wij gelukkig wel net op tijd voldoende bij de les om ook deze set naar ons toe te trekken. Een setstand van 25-23 stond op het scorebord.

In de derde set leek het erop dat Bovo even van slag was door het verlies van de eerste twee sets. Het gevolg was dat wij al snel een ruime voorsprong konden pakken die we in de rest van de set ook niet meer uit handen zouden geven. Deze set wonnen we ruim, met 25-16. Al met al konden we tevreden zijn over de eerste drie sets. Het spel was misschien niet hoogstaand, maar een 3-0 voorsprong was een feit!

Het was tijd voor de vierde set, zouden we de eerste 4-0 overwinning van het seizoen gaan behalen? De vierde set leek net als de eerste twee sets te gaan verlopen, aan het begin gingen we weer redelijk gelijk op. In de loop van de set leek het er toch op dat we wat “in slaap gesust” waren. Er slopen meer fouten in ons spel en er werden te weinig ballen afgemaakt. Het gevolg was dat Bovo halverwege de set een gaatje kon slaan. Dit gat konden we vervolgens niet meer dichten, waardoor de laatste set met 21-25 naar Bovo ging. De eerste 4-0 overwinning laat dus nog op zich wachten, maar met de vier punten mogen we natuurlijk tevreden zijn!

Volgend weekend spelen we een uitwedstrijd in Westervoort tegen heren 1 van Wevoc. Dit team heeft door een 3-2 winst op Dynamo Neede, afgelopen speelronde, de eerste plek verovert.  De komende wedstrijd wordt dus een mooie test om te zien hoe we er op dit moment voorstaan! We zullen er in ieder geval alles aan doen om de punten mee te nemen naar Barchem.

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *