BVC ’73 H1 – Dynamo Neede H1 20-10-2012

Heren 1 komt op stoom

Zaterdag, 20 oktober, stond de thuiswedstrijd tegen Dynamo heren 1 uit Neede op het programma. Vorige week hadden we voor het eerst gewonnen deze competitie en we waren er op gebrand om dit een goed vervolg te geven. Het zou niet gemakkelijk gaan worden aangezien Neede alle wedstrijden had gewonnen en daarmee op de eerste plaats stond.  Aangezien we ervan overtuigt zijn dat we, als we in vorm zijn, van iedereen kunnen winnen, moest een goed resultaat ook tegen Dynamo mogelijk zijn.

Bij binnenkomst in de hal was het in eerste instantie erg stil, doordat er geen wedstrijden voor ons werden gespeeld en ook dames 1 geen wedstrijd had. Gelukkig hadden we weer muziek die daar snel genoeg verandering in zou brengen. Daarnaast was het mooi om te zien dat er vlak voor de wedstrijd weer aardig wat publiek de hal binnenkwam om ons aan te moedigen!

Net als de vorige wedstrijd begonnen we weer scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Dynamo was daarbij ook vastberaden om de punten mee naar Neede te nemen en een spannende eerste set was het gevolg. We gingen gelijk op waarbij we beide af en toe de leiding namen. Neede wist een klein gaatje te slaan, maar al vrij snel lukte het ons om deze weer te dichten. Aan het einde van de set kregen dan ook zowel Neede als wij de kans om de set te pakken. Gelukkig waren wij het die er uiteindelijk met 29-27 mee aan de haal gingen. Het eerste punt was in ieder geval weer binnen!

In de tweede set werd al snel duidelijk dat deze eerste set ons goed had gedaan en dat we Dynamo daarmee direct aan het wankelen hadden gebracht. De heren van Dynamo speelden zeker niet slecht, maar wij waren niet meer te stoppen. Met een goede afwisseling in de spelverdeling, een pass die goed liep en ballen die zowel op midden, buiten en diagonaal goed afgemaakt werden, ging de tweede set overtuigend met 25-18 naar ons.

De derde set gingen we vervolgens gewoon door waardoor ook in deze set de overwinning niet in gevaar kwam. We wisselden harde aanvallen af met tactische balletjes, waarbij de pass die de hele wedstrijd stabiel was natuurlijk een grote rol speelde. Het gevolg hiervan was dat deze set met 25-20 gewonnen werd!

De winst was inmiddels binnen en het was tijd om de “bonusset” te gaan spelen. Natuurlijk wilden we ook dit puntje graag binnen slepen! De laatste set gaf een ander beeld dan de twee sets daarvoor. Het niveau bleef hoog maar de set verliep een stuk spannender, waarbij het spel weer gelijk op ging. Het leek erop dat deze set een kopie ging worden van de eerste. Ditmaal konden we een gaatje die Dynamo halverwege de set sloeg echter niet meer dichten, waardoor deze laatste set met 21-25 naar Neede ging. Veel konden we onszelf deze laatste set overigens niet verwijten. We zijn dan ook erg blij met de 3-1 winst!

Het lijkt erop dat het ons eindelijk lukt om uit het team te halen wat erin zit. Vorige week waren daar al de eerste tekenen van te zien, maar de wedstrijden daarvoor waren teleurstellend verlopen. Hopelijk lukt het ons nu om dit niveau vast te houden. We zullen er in ieder geval alles aan doen. Volgend weekend zijn we vrij dus onze volgende wedstrijd staat op 3 november om 17:00 uur gepland. Dit is opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen AAA Bovo heren 2 uit Aalten. We zullen er weer een mooie wedstrijd van maken, waarbij we iedereen weer in de sporthal hopen te begroeten. Tot 3 november!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *