BVC’73 H1 v VIOS Eefde H1 13-10-2012

Heren 1 weet weer wat winnen is

Na een tegenvallende seizoensstart, waarbij de eerste drie wedstrijden werden verloren, stond er zaterdag 13 oktober een thuiswedstrijd op het programma. We speelden tegen VIOS heren 1 uit Eefde, dat gepromoveerd is naar de promotieklasse. Dit was een voor ons onbekend team, waarvan we alleen wisten dat ze redelijk aan dit seizoen begonnen waren. Met nieuwe inspeelmuziek begonnen we in ieder geval lekker aan de warming up. Het was alleen nog afwachten of we dat gevoel in de wedstrijd vast konden houden.

De eerste set hadden we, zoals de afgelopen wedstrijden gebruikelijk was, weer wat moeite om ons eigen spel te spelen. Een grote verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden was echter dat we een stuk positiever in het veld stonden. Dit positivisme was helaas niet voldoende om de eerste set naar ons toe te trekken. We verloren met 22-25.

De tweede set was gelukkig een heel ander verhaal. We wisten al snel een gaatje te slaan en konden ons eigen spel een stuk beter op te pakken. Het blok begon beter te draaien en we verdedigden meer ballen. Ook werd er meer direct gescoord, waardoor we de tweede set met 25-20 naar ons toe trokken. In de derde set gingen we lekker door en de setwinst was geen enkel moment in gevaar. Ook deze set wonnen we, dit keer met 25-19.

Ondanks dat we op een 2-1 voorsprong in sets waren gekomen, was goed te zien dat er aan de andere kant van het net een team stond dat kwalitatief zeker niet zwakker was dan ons. Wij begonnen weer beter aan de vierde set waardoor we al snel een gat van vijf punten hadden geslagen. Anders dan in de vorige twee sets wist VIOS op een gegeven moment vrij eenvoudig het gat weer te dichten. Ze scoorden vijf punten op rij en waren weer helemaal terug in de set en in de wedstrijd. Wij gingen echter meer fouten maken en een spannend einde van set 4 was het gevolg. Nadat wij zeker de kans hadden om de vierde set te winnen en daarmee de wedstrijd met 3-1 in ons voordeel te beslissen, was het uiteindelijk VIOS dat met deze set aan de haal ging. We verloren de set met 25-27, er was dus een vijfde set nodig om de wedstrijd te beslissen.

In de laatste set namen wij opnieuw een kleine voorsprong en opnieuw lukte het VIOS om dit gat te dichten. Dit keer konden we aan het einde van de set gelukkig wel doordrukken, waardoor we deze met 15-12 wonnen. Met de uitslag van 3-2 in ons voordeel was de eerste winst van de competitie binnen! Zeker voor René was deze vijfsetter een uitputtingsslag. Hij moest, na een vakantie in Bali en een paar dagen ziek te zijn geweest, direct een volledige wedstrijd aan de bak door afwezigheid van Robert. De komende week kunnen we ons goed gaan voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd.

Komende zaterdag, 20 oktober, om 17:00 uur spelen we in ’t Onderschoer tegen het sterke Dynamo heren 1 uit Neede. Dit team staat momenteel, door de eerste vier wedstrijden te winnen, op de eerste plek. We kunnen alle aanmoediging dus goed gebruiken! Tot zaterdag in de sporthal!!

Groeten, Heren 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *