Heren 1 wint eerste driekamp in de seizoensvoorbereiding!

Zaterdag 1 september speelden we de eerste oefenwedstrijden van dit seizoen. De afgelopen weken hebben we al een aantal goede trainingen gehad, maar met een aantal wijzigingen in de selectie is het toch even afwachten hoe de eerste wedstrijden zullen verlopen. Danny (diagonaal) en Dion (spelverdeler) vertrokken naar SVS in Schalkhaar om de uitdaging in de tweede divisie aan te gaan. Daarnaast is Roeland (midden) heren 2 dit seizoen gaan versterken. Heren, bedankt voor jullie inzet de afgelopen seizoenen en succes bij jullie nieuwe teams!! Tegenover het vertrek van deze spelers stond gelukkig ook het verwelkomen van een aantal nieuwe spelers. Jelmer (spelverdeler) komt over van WSV uit Warnsveld en Herbert (diagonaal) komt over van Tornado uit Laren. Daarnaast bewandeld Bob (libero) de omgekeerde weg van Roeland, hij stapt over van heren 2.

Voor het eerste driekamp reisden we af naar Zwolle, waar we rond 14:00 verwacht werden om aan de eerste wedstrijd te beginnen. De twee teams waar we het tegen opnamen waren SVI uit Zwolle, uitkomende in de derde divisie, en Side out uit Nieuw Leusden, uitkomende in de promotieklasse. We traden aan met een vrijwel fitte selectie waarbij alleen Mike door een blessure niet mee kon doen. Dit eerste driekamp was direct een succes, we wonnen beide wedstrijden! Ook bleek dat we over de nodige sportiviteit beschikken, beide wedstrijden gunden we namelijk ook de tegenstander een setje.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Side out, waarbij we direct goed begonnen. De eerste set wisten we redelijk eenvoudig naar ons toe te trekken. (1-0!) De tweede set konden we dit helaas niet volhouden. We gingen mee in het lagere tempo van de tegenstander en maakten ook veel meer fouten. Verlies van deze tweede set was het resultaat. (1-1) Het was duidelijk dat we de laatste set weer ons eigen spel en tempo moesten oppakken. De boodschap kwam duidelijk over, want we begonnen deze laatste set direct goed en bouwden snel een ruime voorsprong op. De tegenstander kwam niet meer in het spel voor en kwam in deze set dan ook niet boven de 10 punten uit. De winst van de eerste wedstrijd was een feit!

Vervolgens gingen we direct door met de tweede wedstrijd tegen SVI. De tegenstander sloeg nog even een paar balletjes in en wij rustten even uit van de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd begonnen we vervolgens stukken minder dan de eerste. De scherpte ontbrak, er werden onnodige fouten gemaakt en te weinig directe punten gescoord. Een ruim verlies werd wel voorkomen maar aanspraak op winst hadden we in deze set niet. (0-1) Dat we over veerkracht beschikken bleek daarna, want in de tweede set werd goed begonnen en er werd snel een voorsprong gepakt. Deze voorsprong hielden we vast tot het einde waardoor de tweede set naar ons ging.
(1-1!) Vervolgens konden we ook in de laatste set ons niveau vasthouden en werd ook deze set relatief makkelijk binnengehaald. Ook deze tweede wedstrijd wonnen we dus met 2-1 en de winst van het driekamp was binnen!!

Met deze start van het nieuwe seizoen mogen we tevreden zijn. Hopelijk kunnen we dit de komende weken een goed vervolg geven. We verwachten een mooi seizoen waarbij het de doelstelling is om bij de eerste vijf te eindigen. Vanaf nu kunnen we ons eerst op gaan maken voor de eerste bekerwedstrijd. Deze spelen we al op dinsdagavond 11 september om 21:00 uur tegen DASH in Vorden.  Van de wedstrijden die we spelen dit seizoen zal een verslagje op de site komen te staan. We zien jullie in de sporthal!!

 

Groeten, Heren 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *